Vill du ha ett intressant och lärorikt jobb och finnas till för individer som behöver stöd för att klara sin vardag? Ditt jobb kommer innebära att skapa välbefinnande och trygghet hos personer som behöver det som mest. Är du en person som har gott tålamod, uppskattar variation och värdesätter ett meningsfullt arbete? Då är ett jobb inom vård och omsorg hos oss på Umeå kommun rätt plats för dig.

Vi söker nu dig som vill jobba i sommar, under våren - eller varför inte båda? Du kan välja att arbeta inom äldreomsorgen eller stöd och omsorg.

ÄLDREOMSORG
Inom äldreomsorgen kan du antingen arbeta på ett vård- och omsorgsboende, korttidsboende eller hemtjänstens dagliga verksamhet samt inom natt- och larmpatrull. I samtliga verksamheter så hjälper du våra äldre med bland annat vardagliga sysslor, aktiviteter, personlig hygien och delar medicin till de som behöver.

STÖD OCH OMSORG
Inom funktionshinderomsorgen arbetar du med personer med olika funktionsvariationer. Ditt uppdrag är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Du kan arbeta på boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans. Inom stöd och omsorg finns även möjlighet att arbeta med ensamkommande barn.

Vill du läsa mer om att jobba inom vård och omsorg kan du klicka här:
Jobba med vård och omsorg - Umeå kommun (umea.se)

Du som söker
behöver vara 18 år och vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet och/eller en utbildning inom vård och omsorg. Även beteendevetenskapliga utbildningar är välkomna. Vi värdesätter att du har en god samarbetsförmåga och en positiv drivkraft i mötet med de brukare som behöver stöd och hjälp. Du är flexibel, ansvarstagande och har hög integritet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Är du utbildad inom vård och omsorg eller kan jobba i våra ytterområden under hela sommarperioden kan du vara berättigad till bonus. För dig som är ålderspensionär med erfarenhet från vård och omsorg erbjuder vi 25 % extra i lön för den tid du går ut och arbetar. Det gäller såväl enstaka pass som anställning med månadslön under sommaren. Läs mer om sommarbonus här:

Bonus, vård och omsorg, sommar 2022 - Umeå kommun (umea.se)

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Arbetstiderna varierar och är förlagda dag, kväll och helg alternativt natt. Du kan arbeta på timme eller på ett längre vikariat beroende på vad som passar dig och din tidigare erfarenhet. Vi har verksamheter i Umeå, Hörnefors, Sävar, Holmsund/Obbola och Tavelsjö.


Övrigt

Vaccination:
Vi är fortfarande i en pandemi och Folkhälsomyndigheten rekommenderar vaccin mot Covid-19 för alla över 12 år. Vi förutsätter att du som vill jobba inom vård och omsorg är vaccinerad mot Covid-19 men är du inte det erbjuder vi på Umeå kommun våra vikarier att vaccinera sig under arbetstid.

Info angående arbete med barn och unga
Enligt lag så måste alla som arbetar inom verksamheter med barn och unga under 18 år uppvisa ett giltigt utdrag från polisens belastningsregister vid anställningstillfället. Ett sådant utdrag kan du beställa från polisen.

För att arbeta inom verksamheten ensamkommande barn krävs det att du har examen eller en pågående socionom- eller annan beteendevetenskaplig utbildning, alternativt pedagogisk utbildning eller behandlingsassistentutbildning.

Bostadserbjudande
Det kan komma att finnas möjlighet för dig som är skriven i annan kommun att hyra ett begränsat antal möblerade lägenheter. Du kan läsa mer om det här: Bostadserbjudande 

Lånebil/milersättning
Lånebil och milersättning kan komma att tillämpas om du arbetar i vissa ytterområden.

Vi tar emot ansökningar via registrering i vårt rekryteringssystem, ej via e-mail eller brev. Klicka på "sök jobbet" för att göra en ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningen avslutas 2022-08-21
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön/månadslön
Antal lediga befattningar 800
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/949
Kontakt
  • Bemanning Stöd och omsorg,, bemanningso@umea.se
  • Äldreomsorgens Rekryteringscentrum,, rekryteringao@umea.se
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2022-05-11
Sista ansökningsdag 2022-06-30

返回职位空缺页面