Umeå kommun, Utbildning, Elevhälsan

Elevhälsan i för och grundskolan arbetar i team bestående av skolsköterska, skolkurator, skolpsykolog, skolans specialpedagog och rektor. Vi arbetar utifrån intentionen i den nya skollagen. Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande, på individ-, grupp- och organisationsnivå, för att stödja eleven mot utbildningens mål. 

Vi söker nu två skolkuratorer till för- och grundskolan.


Dina arbetsuppgifter

Som skolkurator medverkar du till att alla elever uppnår kunskapsmålen och utvecklas socialt och emotionellt i en miljö som främjar lärande. På rektors uppdrag utreder och bedömer du hinder för inlärning i elevens miljö, utifrån en psykosocial helhetssyn med eleven i fokus.

Som skolkurator gör du bedömningar om hur de psykosociala insatserna bör genomföras. Vidare verkar du för tidig upptäckt och tidiga insatser till elever som far illa, elever i socialt utsatta sammanhang och elever som visar tecken på psykisk ohälsa tillsammans i det tvärprofessionella teamet. Du medverkar till att skolan arbetar hälsofrämjande och förebyggande mot psykisk ohälsa, diskriminering, trakasserier och kränkande behandling samt stödjer och samarbetar med skolans personal i elevärenden av psykosocial karaktär.


Om dig

Du har socionomutbildning och erfarenhet av arbete som skolkurator och/eller annan likvärdig erfarenhet. Vi ser även gärna att du har MI-utbildning. 

Det är viktigt att du har ett helhetsperspektiv på barns lärande och utveckling. Du måste ha förmåga att skapa goda relationer mellan barn, ungdomar och vuxna men också mellan olika myndigheter eller aktörer så som skola, familjehem, socialtjänst osv. Du ser ett stort värde i att jobba tillsammans med olika yrkeskompetenser. Vi söker dig som är lyhörd, tydlig och kommunikativ. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Resor ingår i tjänsten så du måste ha B-körkort.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Vi vill att du bifogar personligt brev och cv.

Intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan!

Övrigt

  • 1 plats tillsvidareanställning, heltid, från 2022-09-26.
  • 1 plats vikariat, heltid, från 2022-08-15 till och med 2023-06-30.  Placering är på Grisbackaskolan, Brännland, Sörfors och Överboda skolor.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-15/2022-09-26 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/463
Kontakt
  • Marie Aspfors, enhetschef, 090-165106
  • Mathias Lindberg, enhetschef elevhälsan, 090-164603
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-07-01
Sista ansökningsdag 2022-08-08

Tillbaka till lediga jobb