Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Lundagård

UMEÅ VILL MER med fokus på SPRÅK KULTUR IDENTITET

Är du utbildad förskollärare, talar du finska och vill du bidra till att finsktalande barn i Umeå får möjlighet att utveckla det finska språket, den finska kulturen och sin identitet? Hoppas du svarar ja, för då är kanske du den vi söker till Umeå kommuns finska förskoleavdelningar.

De finska avdelningarna mörkblå och vit är en del av Umeå kommuns språknav. Ett språknav som binder ihop språk, kultur och identitet från det lilla barnet till ungdomen på gymnasiet. Som en del av språknavet samverkar du som förskollärare med förskollärare på den samiska avdelningen Hublluo och språkstödjare i nationella minoritetsspråk från Kompetenscentrum för flerspråkighet. I ditt uppdrag som förskollärare på den finska avdelningen leder du det pedagogiska arbetet tillsammans med rektor. I din roll som förskollärare ansvarar du för att i samverkan med arbetslaget säkerställa att undervisningen i förskolan bedrivs utifrån förskolans läroplan med fokus på det finska språket, den finska kulturen i syfte att barnen ska utveckla och stärka sin identitet.

Tillsammans med arbetslaget driver du förbättrings- och utvecklingsarbete utifrån identifierade behov och utvecklingsområden.

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att bedriva pedagogiskt ledarskap och att utmana barn i åldrarna 1-5 år. I samarbete med kollegor och rektor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan, Skollag, barnkonventionen och kommunala mål som riktmärke. God samverkan med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Du kommer att leda/delta i föräldramöten och ansvara för utvecklingssamtal. Du planerar, dokumenterar, utvärderar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande. Du förväntas kunna använda dig av digitala verktyg samt bidra till förskolans utveckling.

Om dig
Vi söker dig som har förskollärarexamen och legitimation/har ansökt om legitimation. Du har dokumenterade språkkunskaper i finska.

Vi ser gärna att du har dokumenterad erfarenhet av undervisning i och på finska inom förskola eller skola samt undervisning i och om finsk kultur i förskola eller skola.

Du som söker har dokumenterad god förmåga

  • att samarbeta
  • att planera och systematisera arbetet
  • att leda arbetsgrupper
  • att kommunicera verbalt och i skrift såväl på finska som på svenska
  • att följa upp och utvärdera undervisningen

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-05
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/488
Kontakt
  • Malin Elfving, rektor, 090-165559
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-08-14

返回职位空缺页面