Umeå kommun, Äldreomsorg, HR

Om oss
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Äldreomsorgens HR-enhet arbetar för att ge stöd, råd och kunskap till chefer inom Äldreomsorgsförvaltningen. Vårt uppdrag är att företräda kommunens personalpolitik i syfte att uppnå ett enhetligt agerande i HR -frågor inom äldreomsorgen.  

Nu söker vi två HR-partners, en tillsvidareanställd och en på vikariat under 12 månader.

Vi hoppas att just du vill bli en del av vårt team!

Om jobbet
Du kommer att tillhöra ett härligt HR-gäng om 9 prestigelösa kollegor! Vi stöttar och hjälper varandra i det dagliga arbetet för att tillsammans göra skillnad för våra chefer inom hela HR området. Vår främsta utmaning är kompetensförsörjningen som vi tillsammans med våra chefer behöver ha fokus på framåt.   

Som HR -partner kommer du tillsammans med två kollegor att fungera som ett konsultativt stöd till verksamheternas chefer. Arbetsuppgifterna består till stor del av att:

 • Stödja och skickliggöra våra chefer i deras beslutsfattande i HR -frågor inom arbetsrätt, arbetsanpassning och rehabilitering, systematiskt arbetsmiljöarbete, kompetensförsörjning, förändringsledning, lönebildning samt övriga villkorsfrågor.
 • Svara för ett verksamhetsnära HR-stöd utifrån verksamhetens årshjul, Umeå kommuns styrdokument, policys, riktlinjer och tillämpningsanvisningar.
 • Driva utvecklingsarbete på uppdrag av HR- chef tillsammans med övriga inom HR -enheten.
 • Introducera nya chefer i våra olika HR -system så som Adato, Stella och Novi.
 • Ingå i och föra protokoll för verksamhetens samverkansgrupp samt vid förhandlingar
 • Stötta chefer i operativa insatser och utreda enskilda personalärenden.
 • Delta i information och utveckling avseende kommunens gemensamma HR -processer.

Du kommer i rollen som HR-partner kunna ta ett stort eget ansvar samt få möjlighet till utveckling, tex. ingå i olika förvaltningsövergripande nätverk samt årlig kompetensutveckling kopplat till uppdraget.

Om dig
Vi söker dig som har högskoleexamen inom det beteendevetenskapliga området tex. Personalvetarprogrammet eller annan relevant utbildning som vi bedömer likvärdig. För uppdraget krävs det att du har några års erfarenhet av liknande HR roll, dvs. operativt HR-arbete med rehabilitering, utredning av individärenden samt systematiskt arbetsmiljöarbete. Arbetsrättsliga kunskaper är meriterande. Har du erfarenhet av offentlig sektor och/eller äldreomsorg ser vi även det som meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av samverkan med fackliga parter och känner dig trygg i att hantera överläggningssituationer.

Eftersom du ska vara ett konsultativt stöd till chefer och andra med ditt kunnande, din integritet och trovärdighet så är du trygg i din yrkesroll. Du har förmåga att möta människor i svåra situationer och guida dem åter i arbete eller vidare till annat uppdrag. Du har förmågan att formulera dig väl både muntligt och skriftligt och du tycker om att skapa relationer och samverka. Du är ansvarsfull, utför ditt arbete noggrant och du har förmåga att både initiera och driva frågor och förbättringsarbete självständigt men också i samarbete med andra. Vi tror att du har god administrativ förmåga, datorvana samt vana från att arbeta i olika system och digitala verktyg. Körkort är önskvärt.

Bifoga gärna ditt cv och personliga brev i din ansökan.

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Övrigt

- Den ena tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

- Den andra tjänsten avser ett vikariat på heltid, pågår i 12 månader med start enligt överenskommelse.

Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/14
Kontakt
 • Katarina Häggström, HR-chef, 090-161066
 • Idamari Törnberg, 090-161007
Facklig företrädare
 • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
 • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2023-01-09
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb