Umeå kommun, Stöd och omsorg, Personlig assistans

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Personer under 65 år som har en funktionsnedsättning och omfattande behov av stöd och hjälp kan söka personlig assistans. En personlig assistent hjälper någon med grundläggande behov, till exempel att äta, klä på sig, tvätta sig och kommunicera. Assistansen är individuellt anpassad och ska ge ökade möjligheter för personer med funktionsnedsättning att leva ett självständigt liv.

Vi söker nu en personlig assistent till en av våra brukare. Han bor i egen villa tillsammans med sina barn i Yttersjö cirka två mil utanför Umeå.  

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja och bistå brukaren med hjälp i dennes vardag. Du kommer främst att arbeta i brukarens hem men också på andra platser där brukaren befinner sig i sin vardag. Du kommer att följa med på arbetsplats och eventuella resor samt köra handikappanpassad bil. Det är viktigt att du är lyhörd för brukarens vilja och behov. 

Arbetet innefattar bland annat omvårdnad och intimhygien, av och påklädning, förflyttningar, utomhusvistelser och andra förekommande hushållssysslor inomhus och på gården.

Du hjälper till att skapa ordning och reda genom att upprätthålla goda rutiner. 

Om dig
För att du ska kunna kommunicera med brukare, dennes barn, kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicin delegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi ser gärna att du är utbildad undersköterska. Har du erfarenhet av arbete inom vård och omsorg och/eller av lyft och förflyttningar är det meriterande. 

Ditt möte med brukaren kräver att du har gott omdöme och personlig mognad. Du är lyhörd, respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. Den personliga kemin mellan dig och brukaren är viktig. 

Tjänsten kräver B-körkort. 

Katt finns i hemmet. 

Glöm inte att bifoga cv och personlig brev.
Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Schemalagd arbetstid dag, kväll, helg jourkombi. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 85%
Ort Yttersjö
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/67
Kontakt
  • Linda Mari Karlsson, enhetschef, 090-162191
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-17
Sista ansökningsdag 2023-02-06

Tillbaka till lediga jobb