Umeå kommun, Utbildning, Kompetenscentrum för flerspråkighet

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Kompetenscentrum för flerspråkighet verkar för att elever ska få undervisning i sitt modersmål samt studiehandledning på sitt starkaste språk. Idag finns det 38 språk representerade inom verksamheten. Vi arbetar såväl med kommunal huvudman som enskild. 

Vi söker en modersmålslärare i bengaliska. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa elevgrupper på två olika skolor inom Umeå kommun. Undervisning sker utanför elevens ordinarie timplan på eftermiddagar.  

Ditt arbete är mycket självständigt och som vikarie ansvarar du för planering, genomförande och utvärdering av den undervisning du genomför utifrån den svenska läroplanen.

Om dig
Du har bengaliska som ditt modersmål, har dokumenterade språkkunskaper i detta, svenska B/svenska 2 samt uppvisad mycket god digital förmåga. Vi ser gärna att du har lärarutbildning, svensk eller utländsk. Vi lägger stor vikt vid att du som söker har pedagogisk erfarenhet. Har du dokumenterade kunskaper i flera språk är det meriterande.

För att lyckas i rollen är du kreativ, självständig, flexibel och stresstålig. Du är nyfiken och vill utveckla och utvecklas.  Som person har du lätt för att knyta kontakter med såväl personal som barn och vårdnadshavare.  Du ska ha god samarbetsförmåga, du är en god lyssnare och kan kommunicera och hantera olika situationer på ett konstruktivt sätt.  Du tar ansvar för dina uppgifter och är tillmötesgående i ditt bemötande.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv skrivet på svenska.
Har du lärarlegitimation bifoga denna.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt

Vikariat, timanställning 2h/v med start från och med 2023-02-13 till och med 2023-06-21.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-02-13
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 1
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/68
Kontakt
  • Kristiina Burman, chef, 0706330470
Facklig företrädare
  • Birgitta Larsson, Sveriges Lärare, 090-161894
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-08

Tillbaka till lediga jobb