Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Lövstigen är en gruppbostad för äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla brukare bor i egen lägenhet och får hjälp och stöd av personal dygnet runt. Boendet har gemensamt kök och allrum samt en stor trädgård där möjlighet för gemensamma aktiviteter finns. 

Nu söker vi en stödassistent till Lövstigen!

Dina arbetsuppgifter
Din uppgift som stödassistent blir att handleda och stödja personer med intellektuella funktionsnedsättningar i deras vardag. 

Du arbetar för att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet. Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamhetens olika delar inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska, stödpedagog eller har annan likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, funktionshinderområdet, socialt arbete eller från annan likvärdig verksamhet. Vi tror att du har goda datakunskaper samt är van att arbeta med struktur, planering, motivering och handledning.

Du är en lösningsfokuserad och stabil lagspelare vars förhållningssätt präglas av professionalitet, ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Du är har en positiv grundsyn och ett stort engagemang för människor, är pedagogisk och ansvarstagande, och har en vilja att dela våra värderingar och jobba aktivt mot uppsatta mål. Du är initiativtagande, strukturerad och lösningsfokuserad samt är driven i att arbeta mot ständiga förbättringar. Vi önskar även engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete såväl på den egna arbetsplatsen som inom hela verksamhetsområdet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Då det kan förekomma pälsdjur på arbetsplatsen bör du inte vara allergisk.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/88
Kontakt
  • Caroline Björkgren, enhetschef, 090-163604
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-24
Sista ansökningsdag 2023-02-14

Tillbaka till lediga jobb