Stöd och omsorg, Individ- och familjeomsorg

Individ och familjeomsorg i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Vi söker dig som är intresserad av ett flexibelt och utvecklande arbete där individen är i centrum. Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande. I vår värdegrund utgår vi från ledorden Medborgarfokus, Öppenhet, Tillit och Ständiga förbättringar.

Enheten för mottagningsenhet och socialjour är organisatoriskt en del av Individ och familjenämnden och området Myndighet som omfattar individ och familjeomsorg och funktionshinder. Som chef är du en del av ledningen för Stöd och omsorg.

Till detta uppdrag söker vi nu en strukturerad och samarbetsorienterad enhetschef.

Mottagningsenheten utgör ingången till socialtjänstens alla verksamheter. Det innebär att medborgare lotsas via enheten. Medarbetare i mottagningsenheten hanterar alla frågor från medborgare och lotsar dem vidare in i övriga verksamheter. Medarbetare tar emot ansökningar och anmälningar, inleder utredningar, gör riskbedömningar och fördelar sedan ärenden för fortsatt utredning inom andra verksamheter inom socialtjänsten.

Socialjouren ger akut stöd till de personer som befinner sig i en utsatt situation, det kan handla om våld och övergrepp, missbruk eller andra akuta situationer, exempelvis misstanke om att ett barn riskerar att fara illa i sin hemmiljö.

Dina arbetsuppgifter 
Som enhetschef ansvarar du för att leda verksamheterna med fokus på medborgarens behov av kontakt med socialtjänst och med stort fokus på samverkan med alla socialtjänstens verksamheter. I ditt uppdrag har du ansvar för ekonomi, utveckling och arbetsmiljö. Du har personalansvar för 11 medarbetare som har sitt uppdrag på Enheten för mottagningsenhet och socialjour.

Du förväntas ge medarbetarna förutsättningar att bedriva ett arbete av god kvalitet och du uppmuntrar och stimulerar dina medarbetare till utveckling och nytänkande i arbetet.

Du är underställd verksamhetschef för området myndighet och är en del i Stöd och omsorgs ledningsgrupp där du förväntas bidra till ett gott samarbete för hela Stöd och omsorg samt Umeå kommun som helhet.

Om dig 
Vi söker dig som är socionom med erfarenhet av myndighetsutövning. Du har erfarenhet av, och är väl förtrogen med, gällande lagstiftning inom socialtjänst och har även erfarenhet av uppföljnings- och utredningsarbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet som chef eller har genomgått det interna traineeprogrammet för blivande chefer. Har du annan utbildning inom ledarskap eller fördjupad utbildning inom någon/några av socialtjänstens områden är det meriterande.

Vi vill att du på ett engagerat sätt kan leda och inspirera dina medarbetare. Du har vana av att hålla i information i olika sammanhang och besitter god kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du bidrar till gott samarbete, skapar engagemang och medverkar till ett positivt arbetsklimat. Din goda samarbetsförmåga speglar även av sig i samverkan med samverkanspartners.

Arbetet kräver mod, självständighet och en förmåga att fatta svåra beslut. Du bör ha en förmåga att tänka strategiskt, riskorienterat samt att agera lösningsfokuserat.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Vikariat, med start 230403 till och med 240201. Du kommer att ha stor möjlighet till fortsatt arbete som enhetschef inom Stöd och omsorg.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-03 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/125
Kontakt
  • Viviann Dannelöv, verksamhetschef, 090-161781
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-01-27
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb