Umeå kommun, Fritid, Bad

Fritidsförvaltningen inom Umeå kommun vill bidra till en god livsmiljö genom att skapa goda möjligheter till en aktiv fritid med idrott, motion, rekreation och folkhälsa. I verksamhetens ansvarsområde ingår verksamhet och drift av idrotts- och fritidsanläggningar, fritids-, utflykts- och rekreationsområden, anläggningar för fritidsbåtar samt insatser inom fritidsfiske och rörligt friluftsliv. Fritidsförvaltningen har genom kommunens gemensamma Föreningsbyrå ansvaret för samlad beredning, uppföljning och utvärdering av kommunens stöd till föreningslivet samt att kontakter mellan kommunens olika företrädare och det organiserade föreningslivet stärks.

Navet är Umeås största simhall och upplevelsebad mitt i centrum med cirka 50 anställda. Sommartid fördelas personalen även till utebadet Umelagun. Umelagun är ett tempererat utomhusbad i anslutning till Nydalabadets strand och ligger vid Nydalasjöns norra ände.

Aquarena ligger i Storsjöhallen som är belägen i Holmsund. Simhallen bedriver verksamhet åt skola och allmänheten. Det är en friskvårdsanläggning som ständigt strävar efter förbättring och utveckling. Badet har gjort sig känt som ett trevligt och personligt familjebad. Här finns en äventyrsdel med ett antal attraktioner och en 25-meters bassäng som nyttjas flitigt av såväl föreningslivet som skolan och allmänheten. Anläggningen har även en egen restaurang som lägger stort fokus på hållbarhet. Gym och gruppträning bedrivs i hög utsträckning, med ett stort  friskvårdsutbud. 

Vi söker nu flera nya kollegor som vill jobba som badvärd hos oss i sommar på Navet/Umelagun och Aquarena. Du blir en del av ett härligt team som arbetar för att ge god service och gott bemötande till våra besökare.

Du kommer antingen att arbeta på Navet/Umelagun eller i Holmsund på Aquarena. 

Dina arbetsuppgifter
I rollen som badvärd arbetar du främst med att säkerställa en trygg miljö för våra besökare. I dina arbetsuppgifter ingår bland annat badbevakning, renhållning av vår anläggning och kundservice genom allt vi gör.

Du utför även arbete i vår reception där du är ansiktet utåt för våra besökare, svarar i telefon, säljer abonnemang, engångsentréer och varor från vår shop. Även jobb i badets restaurang ingår i arbetsuppgifterna.

Du fungerar som en länk mellan kunden och övriga anläggningen och bör trivas med att ha många bollar i luften, vilja hjälpa till samt möta många människor. Ibland är tempot högt så vi tror du är stresstålig och kan behålla lugnet i situationer där oväntade saker kan hända. Vid vissa pass arbetar du ensam så det är viktigt att du känner dig bekväm med att arbeta under eget ansvar. 

Om dig
Vi söker dig med erfarenhet från serviceyrke och kassavana. Du är sim- och livräddningskunnig och vi ser gärna att du har har livräddningsutbildning och poollivräddningsutbildning. För jobbet krävs  HLR-utbildning och D-HLR. Vi ser gärna också att du har städvana.

Vi ser gärna att du har livsmedelsutbildning och/eller sjukvårdsutbildning

Erfarenhet av badanläggning samt badmästarutbildning eller simlärarutbildning är meriterande. Erfarenhet av att arbeta som simlärare samt med vårt bokningssystem BRP är meriterande. Vi ser det även som önskvärt att du har erfarenhet av att arbeta med barn samt att du besitter goda ledaregenskaper.

Simkunnighet är ett krav och under rekryteringsprocessen kommer du att få genomgå ett arbetsprov som består av att falla i på djupt vatten och sedan simma 200 meter varav 50 meter på rygg samt dyk ner till 4 m djup. 

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Följ oss på @teamumeakommun 

Övrigt
10-15 tjänster intermittent anställning, deltid vid behov, med start 2023-06-01 eller enligt överenskommelse till och med 2023-08-31. Med möjlighet till förlängning. Schemalagd arbetstid dag, kväll och helg. Ange i ansökan om du önskar jobba på Navet/Umelagun eller Auquarena. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Antal lediga befattningar 10
Sysselsättningsgrad Varierande
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/222
Kontakt
  • Johanna Wiklander, enhetschef Navet/Umelagun, 070-6500162
  • Mories Robert Nettelmann, enhetschef Storsjöhallen, 073-5307595
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-27
Sista ansökningsdag 2023-03-19

Tillbaka till lediga jobb