Umeå kommun, Utbildning

Umeå kommuns Utbildningsförvaltning ansvarar för utbildning och omsorg för cirka 24 000 barn och elever inom förskola och skola. Utbildningsförvaltningen har cirka 5 000 medarbetare som tillsammans arbetar med barns och elevers lärande och utveckling i fokus.

Utbildningsförvaltningen söker nu dig som vill vara med att utveckla en trygg och lärorik förskola och skola för alla barn och elever. Hos oss ger du barn och elever möjligheter till en bra framtid, varje dag! Välkommen till världens viktigaste jobb. Umeå vill mer!

Utbildningsförvaltningen söker HR-partner för stöd till förskolans verksamhet

Vill du arbeta i en organisation där HR-frågorna är viktiga? Är du en engagerad HR-profil som trivs med att arbeta nära verksamheten och dess ledare? På Utbildningsförvaltningen har vi ett av världens viktigaste uppdrag, här arbetar vi engagerat för att alla barn och elever ska få bästa möjliga start i sina liv. På HR-enheten bidrar vi genom att stödja förvaltningens chefer i sitt ledarskap.

Vid Utbildningsförvaltningens kansli finns cirka 70 medarbetare inom ledning, ekonomi, HR, juridik, kommunikation, lokalplanering och administration. Utbildningsförvaltningens HR-enhet består av 16 medarbetare som är indelade i tre team: HR Partners, HR Strateger och Bemanningscentrum.

Dina arbetsuppgifter
Nu söker vi en kollega till team HR Partners som består av fem medarbetare där du får möjlighet att bidra med din erfarenhet och kompetens inom HR. Som HR-partner hos oss kommer din roll främst innebära stöd till områdeschefer och rektorer i verksamhetsnära HR-frågor med särskilt fokus på systematiskt arbetsmiljöarbete, rehabilitering och anpassning, bemanning och organisationsfrågor samt facklig samverkan och förhandlingar. Samverkan med interna och externa aktörer, exempelvis företagshälsovård, försäkringskassa är också en viktig del i uppdraget.

Hos oss kommer du arbeta både i team i nära samarbete tillsammans med dina HR-kollegor, men också självständigt, då du stöttar rektorer i olika frågor och deltar i enheternas utvecklingsarbeten. Vi har också förmånen att ha en stor HR-funktion inom Umeå kommun med kompetenta kollegor inom HR-området, som erbjuder möjligheter till individuell utveckling.

Om dig
Vi söker nu dig som har högskoleexamen inom HR. Du har erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete där du fungerat som HR-stöd till chefer. Du har god kunskap att hantera IT och olika HR/personaladministrativa system. Det är meriterande om du har arbetat med frågor inom det arbetsrättsliga området samt lönebildningsfrågor. Meriterande är erfarenhet från offentlig sektor.

Du är trygg i din roll då du ska vara ett stöd till chefer och andra i kraft av ditt kunnande, din integritet och din trovärdighet. Som person är du drivande, ansvarsfull och har god förmåga att strukturera ditt arbete. Då uppdraget innebär ett nära samarbete med kollegor inom den egna och övriga förvaltningar är det viktigt att du tycker om att samverka, är kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer.

Vi ser gärna att du har B-körkort.

Varmt välkommen med din ansökan.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/384
Kontakt
  • Åsa Bergström, HR-chef, 090-161176
Facklig företrädare
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb