Utbildning, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Midgårdsskolan har tre nationella gymnasieprogram, ett introduktionsprogram och två program på anpassad gymnasieskola, där målsättningen är att alla elever ska ha möjlighet att växa och utvecklas oavsett utbildning. Här går cirka 800 elever som i en trygg och kreativ miljö får ta dela av Midgårdsskolans anda av kunskap och kultur.

Anpassad gymnasieskola (AGy) är uppdelat i individuella och nationella program, där de nationella programmen på Midgård är yrkesprogram med inriktningarna: Administration, handel och varuhantering (AHV) och Hotell, restaurang och bageri (HRB). Med ökad självständighet i fokus avser utbildningen ge eleverna god möjlighet på arbetsmarknaden och chans till anställning efter utbildningen. Vi lägger tyngdpunkt på elevernas personliga utveckling och hur deras färdigheter utvecklas utifrån de förutsättningar eleven har. Stor del av utbildningen är arbetsplatsförlagd för att stärka elevernas möjligheter till utveckling inom det yrkesområde som valts. På AGy Midgård går cirka 30 elever.

AGy är en anpassad skolform med hög flexibilitet för att eleverna ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål och pågår under fyra år. Vi stödjer barn och unga att leva ett så självständigt liv som möjligt och vi vill ge eleverna möjlighet till personlig utveckling, livskunskaper för en ökad samhällsgemenskap, ett meningsfullt vuxenliv och ett arbetsliv för alla. Nu söker vi en utbildad speciallärare/specialpedagog med inriktning intellektuell funktionsnedsättning. 

Nu söker vi en utbildad speciallärare/specialpedagog med inriktning intellektuell funktionsnedsättning!

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta som speciallärare/specialpedagog på nationella program på Midgårdsskolan. Som lärare/mentor på Midgårdsskolan ansvarar du för undervisningen i klasser utifrån gällande kursplaner för verksamheten. Du arbetar i nära samarbete med ditt arbetslag och övriga pedagoger på skolan. Du skapar en god samverkan med vårdnadshavare och deltar aktivt i utvecklingsarbetet på skolan. Du har ett nära samarbete med övriga pedagoger på skolan, elevhälsan samt rektor kring eleverna. 


Om dig
Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog med inriktning intellektuell funktionsnedsättning. Du har behörighet att undervisa i gymnasiegemensamma ämnen inom anpassad gymnasieskola. Du tycker om att arbeta med elever i behov av särskilt stöd då du är en väldigt viktig del av deras skoldag.

Som person är du lösningsorienterad, tydlig och strukturerad. Du tycker att det är intressant och utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med elever inom anpassad gymnasieskola eller elever som har särskilda stödbehov. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av autism och att du är grundligt insatt i teorierna kring lågaffektivt bemötande och problemskapande beteenden.

Vi söker dig som är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument och analyserar, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån elevernas förutsättningar och behov. Du tar ett stort personligt ansvar, agerar självständigt och fungerar väl i samarbete med rektor, elevhälsan, pedagoger, assistenter och elever på skolan.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Har du lärarlegitimation bifoga denna. Rekrytering sker löpande om erforderliga beslut tas.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/309
Kontakt
  • Andrew Grinderhagen, Rektor Bitr, 090-165937
  • Carola Jonsson, Rektor , 090-162480
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-09
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb