Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Särskilt boende

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Porfyrvägen är ett särskilt boende med servicebostäder för sex personer (ålder 30-75) med fysiska funktionsnedsättningar med LSS-beslut.

Nu söker vi en stödassistent till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga i personalgruppen arbeta utifrån vår verksamhetsidé - "Att stärka förmågan till att leva ett självständigt liv". Din uppgift blir att ge stöd till brukarna i och utanför deras hem i deras vardag och vid fritidsaktiviteter. I arbetet ingår omvårdande arbetsuppgifter, dokumentation, samt i boendet förekommande uppgifter som bl.a. tvätt, städ och matlagning. Du kommer även delta i fritidsaktiviteter såsom biobesök, träning, promenader, friluftsliv med mera.

Ditt möte med brukarna kräver att du har gott bemötande, att du är lyhörd, har tålamod, är respektfull och lugn. Vi förutsätter också att du är självständig och kan ta egna initiativ. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personernas egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller har annan likvärdig utbildning, samt har erfarenhet av omvårdnadsarbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom LSS men det är inte ett krav.

Vi värdesätter ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. På grund av brukarsituationen ser vi gärna kvinnliga sökande.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Arbetstiden är förlagd dag/kväll, helg och jour.

På boendet finns husdjur (katt och fågel) så du bör inte vara allergisk.

Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/317
Kontakt
  • Alexander Lonnakko, enhetschef, 090-164331
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb