Umeå kommun, Teknik och fastighet, Måltidsservice

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Måltidsservice i Umeå kommun omfattar tillagning och servering av luncher inom både för- och grundskolan, gymnasieskolan, restaurang samt till ett flertal enheter inom äldreomsorgen. Vår uppgift är att förmedla bra service och goda hälsosamma måltider för våra matgäster och att tillsammans med personalen inom skola och omsorg skapa en förståelse av matens betydelse för god hälsa och välbefinnande. Genom den offentliga måltiden bidrar måltidsservice till en god folkhälsa och en hållbar utveckling.

Väst-Teg köket håller till i Väst-Teg vård-och omsorgsboende i Umeå, ett nybyggt vård-och omsorgsboende som under september 2024 öppnar upp för 120 boendeplatser. Västteg köket kommer starta upp under maj 2024 i nybyggda och rymliga lokaler och vara det kök i Umeå som lagar måltider till våra kunder i hemmet.  När boendet öppnar i september kommer vi även att laga lunch och middag till våra 120 matgäster på huset under alla veckans dagar.  Vi behöver from september förstärka vårt arbetslag med två kockar. Arbetslaget planeras bestå av av 6 kockar, 2 måltidsbiträden och en kock med driftsansvar. Du får en arbetsplats med stort fokus på trivsel, samarbete och våra matgästers behov.

Dina arbetsuppgifter
Som kock på Västteg kök arbetar du med alla förekommande arbetsuppgifter i kök. Du kommer bland annat att arbeta med 

  • matlagning
  • specialkostmatlagning
  • beställningar
  • varumottagning
  • paketera och presentera mat i lådor
  • städ och disk. 

Du kommer även att ha kontakt med våra matgäster på huset och kunder i hemmet. Du ansvarar för att goda, hållbara, tilltalande och näringsriktiga måltider lagas med en budget i balans.

Om dig
Vi söker dig som har dokumenterad kockutbildning eller annan utbildning som kan anses likvärdig. Du har minst tre års erfarenhet av matlagning och arbete i storkök/restaurang. 

Vi ser gärna att du har utbildning  inom konsistensanpassad kost, måltider riktat mot en äldre målgrupp samt matlagning inom offentlig verksamhet. 

Som person är du strukturerad och har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete tar du ansvar och kommer med initiativ till ständiga förbättringar. Självklart har du ett genuint intresse för mat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Du har en kommunikativ förmåga och ett professionellt bemötande av kollegor, samarbetspartners och dem vi är till för. 

Arbetstiden är förlagd på dagtid, där man jobbar var tredje helg.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/366
Kontakt
  • Karin Risberg, enhetschef, 090-161776
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-05-27

Tillbaka till lediga jobb