Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Dragonskolan

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du 2 100 elever i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att eleverna får möjlighet att forma sin egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och trivsam miljö i moderna lokaler.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att undervisa i de yrkesämnen som ingår på bygg och anläggning inom ramen av yrkesintroduktion som är en tvåårig gymnasialutbildning. I uppdraget ingår mentorskap, möten och samarbeten inom såväl arbetslaget som på skolan i stort och samarbete med branschen samt uppföljning av APL (arbetsplatslärande) som är en stor del av utbildningen. 

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån läroplan och verksamhetens mål.

Om dig
Du har dokumenterad utbildning och erfarenhet från byggbranschen. Vi ser gärna att du har yrkeslärarutbildning och erfarenhet av att arbeta med ungdomar. 

Vi vill att du har god kännedom om branschen samt god förmåga att samarbeta och planera din verksamhet.

Du är en lagspelare som ingår i ett arbetslag. Arbetslaget delar på arbetsuppgifter och tillsammans skapar ni en stimulerande arbetsmiljö med kollegialt lärande. Du ser det som en självklarhet att bidra i det övriga dagliga arbetet och att aktivt arbeta med att stödja och motivera ungdomarna i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt.

Tjänsten kräver B-Körkort.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/382
Kontakt
  • Mats Spolander, rektor, 090-162491
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-05-03
Sista ansökningsdag 2024-05-31

Tillbaka till lediga jobb