Chefsnivå

Frivilligcentralen är en förening med syfte är att under organiserade former och utifrån identifierade sociala behov bedriva väntjänst i Umeå tätort. Föreningen skall identifiera och erbjuda ideella sociala insatser till bosatta i Umeå (för närvarande inom tätorten) och mötesplatser som stimulerar till gemenskap i syfte att öka livskvalitet för den enskilde. Föreningen ska också rekrytera och utbilda volontärer. Frivilligcentralen finns belägen på Sjuans mötesplats, Mariehem.

Läs gärna mer om vår verksamhet här.

Nu söker vi dig som ska leda arbetet på frivilligcentralen. Är du den vi söker?

Arbetsuppgifter

Som koordinator leder och samordnar du arbetet på Frivilligcentralen. Du arbetar på uppdrag av Föreningens styrelse som består av Röda korset och fyra pensionärsföreningar SKPF, PRO, SPF och RPG och i nära samverkan med civilsamhället. I rollen verkar du för att, och i samverkan med andra, öka kunskapen och medvetenheten om vad samhällets frivilliga insatser betyder för den enskilde och samhället i stort. Du ansvarar för alla volontärer med olika ansvarsområden.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat att innebära:

  • rekrytera volontärer,
  • utbilda volontärer,
  • ta fram en årlig verksamhetsplan och ansvara för att beslutade aktiviteter genomförs,
  • samverka med frivilligorganisationerna,
  • marknadsföring av verksamheten.

Utöver det har du en viktig roll att utveckla och samordna verksamheten och skapa ett positivt samarbetsklimat tillsammans med volontärerna på frivilligcentralen.

Om dig

För att lyckas i denna roll har du relevant högskoleutbildning, exempelvis inom beteendevetenskap, socialt arbete, samhällsvetenskap eller vård och omsorg. Vi ser det som positivt om du även har någon form av chef- eller ledarutbildning. Du har tidigare erfarenhet av kommunal verksamhet samt praktisk erfarenhet av samverkan mellan olika aktörer. Du har kunskap om målgruppen äldre och vi ser det som positivt om du har erfarenhet av den ideella sektorn.

Du är en engagerad och driven person med en vilja och ett intresse att arbeta för målgruppen äldre. Du har god förmåga att ta tillvara andras erfarenhet och engagera och inspirera människor. Du trivs med att arbeta självständigt men du har också lätt för att samarbeta och är bra på att se nya möjligheter.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/387
Kontakt
  • Sanna Stenlund, verksamhetschef, 090-164991
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-05-16
Sista ansökningsdag 2024-06-03

Tillbaka till lediga jobb