Umeå kommun, Teknik och fastighet, Måltidsservice

I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice. Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Måltidsservice i Umeå kommun omfattar tillagning och servering av luncher inom både för- och grundskolan, gymnasieskolan, restaurang samt till ett flertal enheter inom äldreomsorgen. Vår uppgift är att förmedla bra service och goda hälsosamma måltider för våra matgäster och att tillsammans med personalen inom skola och omsorg skapa en förståelse av matens betydelse för god hälsa och välbefinnande. Genom den offentliga måltiden bidrar måltidsservice till en god folkhälsa och en hållbar utveckling.

Köket på Böleängsskolan är ett produktionskök som tillagar mat till skolans elever samt skick till sex mottagningskök. Varje dag tillagas ca 800 portioner till lunch. Böleängsskolan är en F-6 skola med ca 400 elever. Du kommer arbeta tillsammans med ett glatt gäng med både kockar och måltidsbiträden där vi har matgästen i fokus. Köket är ett samverkanskök där vi hjälps åt med frånvaro inom området. 

Dina arbetsuppgifter
Som kock arbetar du i köket med alla förekommande arbetsuppgifter.  Du lagar mat och planerar arbetsdagen tillsammans med kollegor. Du lagar mat, specialkost, salladsberedning diskar, städar, administrativa arbetsuppgifter, egenkontroll (HACCP) och gör beställningar. Du ansvarar för att goda, hållbara, tilltalande och näringsriktiga måltider lagas med en budget i balans. 

Om dig
Vi söker dig med en utbildning inom storkök eller restaurang och har erfarenhet av att arbeta självständigt inom storkök i 3-5 år. 

Som person är du strukturerad och har en god samarbetsförmåga. I ditt arbete tar du ansvar och kommer med initiativ till ständiga förbättringar. Självklart har du ett genuint intresse för mat. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, samt god datorvana. Du har en kommunikativ förmåga och ett professionellt bemötande av kollegor, samarbetspartners och dem vi är till för. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag! 

Övrigt

  • Provanställning kan komma att tillämpas 
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/411
Kontakt
  • Lisa Granström, enhetschef, 090-161910
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-28

Tillbaka till lediga jobb