Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Särskilt boende

Filgränd 34-36 är ett boende för personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Personal finns på plats alla dagar, kvällar och helger. Vi arbetar för att ge de boende stöd och trygghet samt möjligheter att utvecklas. Vår vision är att driva ett aktivt boende där vi anordnar mycket aktiviteter tillsammans. Boendet ska vara en miljö där man möts med respekt och medmänsklighet och ges möjlighet att utvecklas på sin egen nivå. Vi arbetar för att stärka individens självständighet!

Nu söker vi två nya kollegor i befattningarna stödassistent respektive stödpersonal! 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att stödja personer med intellektuella funktionshinder i deras vardag som bland annat innefattar planering av dagssysslor, städ, tvätt och matlagning. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvara ta personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du jobbar för att göra individen delaktig i sin vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Vi är noga med att följa rutiner, har ett lågaffektivt bemötande och samverkan med hela arbetsgruppen är viktig för att skapa trygghet och stabilitet för våra boende.

I arbetet ingår även kontakt med andra aktörer inom vården, förvaltare och myndigheter.

Samplanering mellan verksamheter kan ske och det kan förekomma dag, kväll samt helgarbete i alla våra utannonserade tjänster.

Om dig
Till tjänsten som stödassistent har du en beteendevetenskaplig utbildning alternativt undersköterskeutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. I tjänsten som stödpersonal är ovanstående utbildningar meriterande men inget krav. För respektive tjänst ser vi gärna att du har tidigare erfarenhet inom vård- och omsorg, äldreomsorgen eller av arbete med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Som person är du lösningsfokuserad, följer rutiner och är bra på att kommunicera med både kollegor och chef. För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Välkommen med din ansökan. Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Övrigt

  • Stödassistent: 1 tjänst tillsvidareanställning, heltid, med start 2024-08-12.
  • Stödpersonal: 1 tjänst vikariat, heltid, med start 2024-08-19 till och med 2025-01-12.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Augusti enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/419
Kontakt
  • Erik Öst, enhetschef, 090-165136
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
Publicerat 2024-05-17
Sista ansökningsdag 2024-06-14

Tillbaka till lediga jobb