Umeå kommun, Teknik och fastighet, Digital omställning och IT

Är du en fena på att designa och utveckla system, och vill ta nästa steg? Då tror jag att du skulle trivas som domänarkitekt hos oss när vi lägger grunden för framtidens smarta stad. Hos oss får du bidra med arkitektur i de utmaningar som finns i en kommun som växer, och vill mer. 

Vi arbetar med utveckling i en bred organisation som spänner från förskola till äldreomsorg eller från planering av stad och landsbygd till saker att göra och uppleva i Umeå. Nu söker vi dig till vårt team som förbättrar Umeå med digitalisering och IT.

Vår verksamhet ansvarar för att utveckla kommunens förmåga till digitalisering med en bred expertis. I vår verktygslåda har vi en uppsjö med metoder och tjänster, bland annat inom utveckling, digital mognad och kompetens, data, support och IT-infrastruktur. Hos oss jobbar omkring 100 medarbetare som värnar om arbetsglädje och gemenskap.

Vad söker vi?

Dig som vill utveckla kommunens arkitekturarbete inom smart stad och dataområdet. Jobbet innebär att ta fram och implementera principer, referensarkitektur och målarkitektur som hjälper Umeå kommun att nå sina affärsmål. Arbetet är analytiskt och socialt med mycket kontakt med intressenter runtom i organisationen och med våra leverantörer. Tillsammans med drivna kollegor både inom och utanför vår verksamhet utvecklar du staden. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Ta fram målarkitektur och arkitekturprinciper i digitaliseringsarbete
  • Gestalta och analysera Umeå kommuns förmågor inom området smart stad
  • Skickliggöra ledning, verksamhetsutvecklare och teknisk personal inom arkitektur
  • Vara en del i team som levererar värde med digitala verktyg

Om dig
Vi söker dig med högre utbildning inom systemvetenskap eller datavetenskap och erfarenhet inom arkitekturområdet. Du trivs när du får analysera utmaningar och bryta ned dem till hanterbara delar med en tydlig röd tråd. Du sätter dig in i hur information i olika system bidrar till att skapa värde på ett hållbart vis. Och allt detta gör du gärna med kollegor som brinner för att förbättra vardagen för de som bor och verkar i Umeå.

Meriterande är erfarenhet och certifieringar inom arkiturområdena verksamhet, information eller teknik. Har du erfarenhet av att arbeta med utmaningarna i större organisationer är det meriterande, eller om du har varit drivande i att bygga upp ett arkitekturarbete i ett mindre sammanhang. Du kan svenska och engelska till god nivå, både i tal och skrift.

Hos oss hamnar du i ett team av stöttande kollegor som värderar lärande och nyfikenhet. Du får goda möjligheter till utveckling och att forma rollen efter behov du själv ser. Vi är lyhörda och vill satsa på dig som vill växa för att göra nytta för samhället!

Hör av dig om du har frågor, och varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå, placering Stadshuset
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/433
Kontakt
  • Per Österlund, enhetschef, 090-163240
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-05-28
Sista ansökningsdag 2024-06-18

Tillbaka till lediga jobb