Umeå kommun, Stadsledningskontoret, HR

För att i högre grad kunna behålla och attrahera personal till Umeåregionens kommuner och Region Västerbotten inleds nu ett utvecklingsarbete baserat på delaktighet och tjänstedesignsmetodik. Arbetsgivarna söker  i samarbete med nyckelaktörer såsom Försäkringskassan och Omställningsfonden medel för att utveckla effektivare samverkansformer och processer för tidiga insatser vid ohälsa, rehabilitering och omställning- allt med målet att i högre grad behålla medarbetare inom sektorn och på arbetsmarknaden.   

Målet med projektet Samverkansmodell för att behålla arbetskraft, är att minska ojämställdheten och riskerna för arbetskraftsbrist genom att tillgängliggöra arbetade timmar i den befintliga arbetskraften. Med ett tydligt behållaperspektiv är målet att i högre grad nyttja vägledande och tidiga insatser vid tecken på ohälsa samt och minska sjuktalen genom en utvecklad rehabiliteringsprocess.

Nu söker vi dig som vi hålla samman, driva och projektleda detta förändringsarbete med oss.  


Anställningsform
Projektanställning, heltid 100 %, från och med 2024-09-01 till och med 2027-06-30.

Placeringsort
Placeringsort i Umeå kommun.


Arbetsuppgifter
Projektets metod och utformning bygger på tjänstedesignmetodik och grundtanken om en hög aktörsmedverkan från kommunerna, regionen och övriga projektdeltagande organisationers medarbetare. Samverkansmodell, arbetsformer, metoder och processer behöver utvecklas tillsammans och projektet.  

Som projektledare ansvarar du för att driva, planera och utforma projektets aktiviteter i nära samarbete med projektets styrgrupp och arbetsgrupper. Du skall facilitera en lång rad arbetande möten och övriga sammankomster och säkerställa en hög grad av delaktighet och konkretisering av arbetsformer och tester. Du kommer följa Sveriges kommuner och regioners Innovationsguide och tillhörande metodik.

Det kommer även finnas inslag av utrednings och underlagsframställan så att projektdeltagarna ges goda förutsättningar vid deltagande. Du kommer även ansvara för att säkerställa den externa finansiärens krav på rapportering, redovisning och kommunikation. Du ansvarar för att bistå projektets ekonomi och administratör med underlag och annat stöd som krävs för att säkerställa att finansiärens krav på projektägaren följs.  


Kvalifikationer
Vi söker dig som med genuin kunskap och drivkraft vill skapa förändring i samspel med andra. Du har slutförd akademisk utbildning om minst kandidatnivå eller liknande och dokumenterad erfarenhet som projektledare för processförändringsprojekt, helst erfarenhet att jobba med tjänstedesignsmetodik i komplexa processer. Meriterande om du har kännedom om lagstiftningen kring rehabilitering, anpassning samt arbetsrätt, eller liknande projekt.  

Du har god förmåga att metodsäkert bygga kunskap som leder till måluppfyllnad, förflyttning genom deltagande. Du är drivande, följer upp och levererar utifrån tidplaner/projektplaner samtidigt som du är inlyssnande och trygg i att leda andra. Önskvärt att du har vana av att leda och delta i arbeten som bygger på gruppkommunikation och större möten. Som projektledare har du förmåga till överblick men även känsla för detaljer. Du har också god förmåga att samarbeta med alla olika aktörer/intressenter som samlas i och kring ett projekt.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Vi fäster stor vikt vid referensomdömen som styrker erfarenhet, kompetens och förmåga. Redan i ansökan ber vi dig ange två referensuppdrag som motsvarar detta uppdrag.

Observera att urval kommer ske löpande, så dröj inte med att skicka in din ansökan!

Upplysningar
Umeå kommun gör inför varje rekrytering ett aktivt val av annonsplats och eventuellt rekryteringsstöd. Vi kontaktar själva de vi väljer att annonsera hos. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om köp av annonsplats eller rekryteringsstöd. Vi ber om respekt för detta.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2027-06-30
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/460
Kontakt
  • Karin Ahnqvist, HR-direktör, 070-5507912,karin.ahnqvist@umea.se
  • Katarina Johansson, HR-Strateg, 090-163098,katarina.johansson.2@umea.se
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-06-05
Sista ansökningsdag 2024-06-26

Tillbaka till lediga jobb