Umeå kommun, Utbildning, Förskolan Överboda

Överboda förskola och skola ligger cirka 2 mil från Umeå. Den ligger naturskönt i västlig sluttning med vy över de öppna fälten vid Bobäcken och dalgången som sträcker sig fram till Vännäsby. Förskolan har två avdelningar; Fröet för barn 1–3 år och Floran för barn 3–5 år. Skolan består av förskoleklass till årskurs 2. Förskola, skola och fritids samarbetar bland annat när det gäller öppningar och stängningar av verksamheten. Vår verksamhet utgår från läroplaner, Umeå kommuns skolplan samt lokala arbetsplaner. Arbetslagen arbetar med inspiration från förskolorna i Reggio Emilia.

Nu söker vi dig som är legitimerad förskollärare!


Dina arbetsuppgifter
Som förskollärare har du ett viktigt ansvar för undervisningen i förskolan, där du bidrar till att förverkliga läroplanens mål och intentioner. Du är väl insatt i läroplanen och trygg i din yrkesroll, med ett starkt fokus på lärande och kunskapsutveckling.

I din roll planerar, genomför och dokumenterar du det pedagogiska arbetet i förskolan. Du inser också värdet av kollegialt lärande, där du och dina kollegor tillsammans skapar de pedagogiska lärmiljöerna. Förskollärarens uppdrag är att leda de målstyrda processerna och säkerställa att barnen får den undervisning de har rätt till. Tillsammans med dina kollegor bygger du upp en inspirerande och lärorik miljö för barnens utveckling och lärande. Kontakt och samarbete med föräldrar är även en viktig del i arbetet, där du kommer att leda/delta i föräldramöten. 


Om dig 
Vi söker dig som är utbildad förskollärare. Du har lärarlegitimation/har ansökt om lärarlegitimation. 

Som person är du kreativ, driven, engagerad, flexibel, positiv och vill utveckla dig själv och vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. Du ser vikten av ett kollegialt lärande samt värdet av familjers delaktighet och har god förmåga att interagera och samarbeta med barn och vuxna. Du är en nyfiken och hängiven lagspelare som tillför lust i arbetet. Du har förmåga att se fördelar med olikheter, olikheter bland barn och vuxna, olika sätt att tänka och göra. Ett utforskande förhållningssätt är viktigt, eftersom det tillåter barnen att vara delaktiga i utforskandet med egna förslag, teorier och uttryck.

Då bussförbindelserna inte alltid stämmer överens med arbetstiderna så är det bra om du ha körkort och tillgång till bil.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-09-30
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Överboda
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/473
Kontakt
  • Lena Sjöström, rektor, 090-162864
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-07-30
Sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb