Umeå kommun, Utbildning, Grundskola, Böleängsskolan

Böleängsskolan är en F-6-skola med ca 390 elever och ligger i ett villakvarter 3 km från Umeå centrum, med en inbjudande skolgård och närhet till park och skog. Att ha förmågan till samarbete är en av de viktigaste kompetenserna för framtiden och en förutsättning för att eleverna ska lära sig så mycket som möjligt. Vi vill träna våra elever i förmågan att samarbeta och att lära tillsammans med sina kamrater och alla ska, utifrån sina egna förutsättningar, kunna utvecklas så långt som möjligt. Alla elever har rätt till en god arbetsmiljö, därför erbjuder skolan strukturerad och förutsägbar skoldag och undervisning. Kollegialt lärande utvecklar oss och vi använder digitala och alternativa verktyg som ett naturligt inslag i undervisningen. Vi vill även bidra till att forma barn som lär sig ta ansvar – både för sig själva och sin omgivning.

Vi vill att eleverna är resurser för varandra och i sitt eget lärande. Vi ser till att våra elever, när de slutar på Böleängsskolan, har en fast grund att stå på i sin fortsatta skolgång. Vårt fokus är att ge solida grundläggande kunskaper där läsande, skrivande och matematisk förståelse är starkt befästa.  Alla är olika personligheter och vi vill att de ska få fortsätta vara det, därför har vi ett arbete som vilar på trygghet och tillgänglighet. 

Dina arbetsuppgifter 
Du kommer att undervisa årskurs 4-6 i NO-ämnen och matematik. I uppdraget ingår det även att vara mentor för en klass i årskurs 4. I ditt arbete ansvarar du för att planera, genomföra, utvärdera och förbättra vår verksamhet. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med läroplan och vårt lokala utvecklingsarbete som riktmärke. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. 

Om dig
Vi söker dig som är utbildad lärare med behörighet att undervisa i årskurs 4-6. Du har lärarlegitimation/har ansökt om legitimation. Du har också erfarenhet av att arbeta med barn. Har du utbildning i Reading to learn och/eller Blockmodellen i matematik är det meriterande. 

Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. Samarbete är något som inte bara kännetecknar arbetet med elever utan även i kollegiet och vi söker lagspelare som ser skolan som en helhet. 

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/476
Kontakt
  • Oskar Fredriksson, Rektor, 090-165294
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-06-11
Sista ansökningsdag 2024-06-25

Tillbaka till lediga jobb