Utbildning, För- och grundskolenämnden, , Sandvik Holmsund

Att arbeta som förskollärare hos oss innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling och lärande. Som förskollärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen.

Där den virvlande Umeälven slutligen möter det friska havet – där ligger Holmsund och Obbola, två industripräglade skärgårdssamhällen som knyts samman genom en bro över fjärden. Förskolan Sandvik är en förskola i Holmsund, belägen på en höjd, ombäddad av grönska med 15 minuters bilfärd från stan och hit går bussar ofta.

Idag har förskolan tio avdelningar och vi arbetar i åldersnära grupp 1-3, 3-5 år. Vi arbetar i nära samarbete mellan yngre och äldre barns avdelningen för att ta vara på barn och personalens olika kompetenser. Förskolan har tre olika utemiljöer som är generösa för naturnära lek, rörelse och utforskande och förskolan har en egen gymnastikhall dit vi kan gå och ha rörelse inomhus. Vi har ett tillagningskök där alla måltider lagas på förskolan och de äldre barnen äter i matsalen medan de yngre barnen äter på sina avdelningar. Vi kommer läsåret 24/25 fortsätta utveckla vårt arbete med rörelse, utepedagogik och tillgängligt lärande och all dokumentation och kommunikation sker via Unikum.

Dina arbetsuppgifter
Som förskollärare ansvarar du för att skapa en trygg och pedagogiskt utvecklande miljö för barnen, med en god balans av omsorg och lärande. Du planerar, genomför, reflekterar, analyserar och utvärderar det pedagogiska arbetet med barnen i fokus. Som förskollärare arbetar du självständigt efter uppdraget i läroplan och i nära samarbete med ledning, kollegor, vårdnadshavare och andra samverkansparter. Sandvik är en förskola som behöver din kreativitet och lösningsfokus i att skapa en förskola med hög måluppfyllelse, glada barn och nöjda vårdnadshavare.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning och en stark drivkraft att sätta barnets bästa och förskolans kvalité i fokus. Det är meriterande om du har erfarenhet  som förskollärare men vi välkomnar även nyexaminerade förskollärare att söka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du vill utveckla förskolans verksamhet och lärmiljöer tillsammans med ditt arbetslag och rektor och som person har du balansen mellan att både vara målinriktad och relationell.

Som person är du är ansvarsfull och lojal, kommunikativ och kreativ och kan inta ett reflekterande förhållningssätt för att utveckla din och dina kollegors profession gentemot vårt gemensamma pedagogiska uppdrag och barnets möjlighet till omsorg, utveckling och lärande på förskolan. Du vet vikten av kollegialt lärande samt värdet av familjers delaktighet och har god förmåga att interagera och samarbeta med barn och vuxna. 

Vi erbjuder dig: 

 • handledning i kollegialt lärande
 • coaching av elevhälsan
 • som ny förskollärare kommer du erbjudas en mentor
 • pedagogiska måltider
 • arbetskläder
 • egen arbetsdator
 • vara med och driva en förskola i utveckling
 • ett glatt och engagerat arbetslag med nära samarbete med skolledningen
 • Som anställd inom Umeå kommun kan du även ta del av fler antal förmåner här

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, läs mer här; www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk. 

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-29 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Holmsund
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/483
Kontakt
 • Monia Svensson, rektor, 090-163186
Facklig företrädare
 • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
 • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-07-12

Tillbaka till lediga jobb