Umeå kommun, Stadsledning, Näringslivsservice

Umeå Mer hållbart flyg.

Det geografiska läget gör att Umeå och Norra Sverige under lång tid kommer att ha ett stort behov av goda flygförbindelser för att säkerställa konkurrenskraft och tillväxt.

Tillsammans med Biofuel Region, Rise och Swedavia kommer Umeå Kommun driva ett projekt som syftar till att stärka utvecklingen mot ett mer hållbart flyg. För att leda arbetet söker vi nu en projektledare som kan leda och driva arbetet.

Dina arbetsuppgifter
Projektet skall utveckla modeller för hur offentlig sektor och näringsliv i samverkan kan stärka efterfrågan på bioflygbränsle och därmed nationell produktion. Projektet skall även till lägga grunden för en första svensk elflyglinje, sträckan Umeå-Östersund, och i förlängningen ett regionalt elflygnät . I en samlad färdplan kommer projektet att visa hur norra Sverige kan gå före och driva på en grön omställning av flyget och på så vis vara en motor för regionens och Sveriges hållbara utveckling.

Detta innebär såväl analysarbete som kontakter med företag och organisationer i regionen. Projektledaren ansvarar även för projektets samordning och framdrift, administration och koordinering av projektparter.

Umeå kommun är projektägare och total projektbudget är knappt 10 miljoner kronor och sträcker sig mellan augusti 2021 och december 2022.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad ekonom, samhällsplanerare eller motsvarande som vi bedömer relevant eller likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet från projekledning eller att driva utvecklingsprocesser med flera inblandade parter. Meriterande är om du har kunskap om flygbranschen, marknadsföring, upphandling och biodrivmedel. 

Som person är du är driven och självgående, har ett engagemang och intresse för klimatfrågor och är duktig på att skapa goda relationer.
Vi välkommnar din ansökan!

Övrigt
Tjänsten är en projektanställning, heltid, tillträde så snart som möjligt till och med 2022-12-31. Tjänsten tillsätts under förutsättning att projektet beviljas medel.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2021-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2021/456
Kontakt
  • Peter Juneblad, Näringslivschef, 090-16 32 10
Facklig företrädare
  • Marie Sandström, Vision, 090-16 18 86
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-16 28 29
Publicerat 2021-06-21
Sista ansökningsdag 2021-08-09

Tillbaka till lediga jobb