Äldreomsorg, Din kommunala hemtjänst

Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Din kommunala hemtjänst är Umeå kommuns egna och utförare av hemtjänst. Kommunen tillämpar LOV inom hemtjänsten. Vi har lång erfarenhet och är idag den största utföraren med ungefär hälften av brukarna.

Brinner du för att våra äldre ska leva ett gott liv och känna välbefinnande? Välkommen att söka jobb som biträdande verksamhetschef hos oss!

 

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande verksamhetschef har du tillsammans med verksamhetschef verksamhetsansvar för budget och ekonomi, arbetsmiljö och kvalitet. Ni arbetar för måluppfyllelse inom Äldreomsorgsförvaltningen och inom Din kommunala hemtjänst. Tillsammans med verksamhetschef har du ett övergripande strategiskt ansvar för planering och verksamhetsutveckling och för att omsätta den strategiska planeringen.

Din kommunala hemtjänst består av cirka 16 enhetschefer som i sin tur leder verksamhetens 15 olika hemtjänstlag som geografiskt finns runt i hela kommunen. Du kommer att ha personalansvar för en del av verksamhetschefens nuvarande medarbetare. Arbetet kräver nära samarbete med kommunens biståndshandläggning, hälso- och sjukvårdsverksamhet, digitaliseringsenhet samt kommunens externa utförare av hemtjänst enligt LOV.

Tillsammans med kollegor och medarbetare ansvarar du för att strategiskt utveckla verksamheten utifrån kommunfullmäktiges mål, äldrenämndens uppdragsplan samt förvaltningens strategiska inriktning och mål och aktivt bidra till måluppfyllelse.

Som biträdande verksamhetschef kommer du ha fokus på;

 • övergripande styr-, uppföljnings-, och kvalitetsprocesser,
 • trygghetsskapande teknik och digitalisering,
 • att initiera till och medverka i kommungemensamt och förvaltningsspecifikt förbättringsarbete,
 • arbetet med framtidens äldreomsorg, vilket innebär en omställning där fler äldre ska få vård och omsorg i det egna hemmet och en satsning på förebyggande arbete,
 • att styra, följa upp, omfördela och samnyttja resurser när analys av resultat och avvikelser kräver åtgärder för en verksamhet i balans och måluppfyllelse,
 • leda processorienterat och arbeta med ständiga förbättringar.

Du rapporterar till verksamhetschef som är din närmaste chef och ingår i dennes ledningsgrupp.

 

Om dig

Vi söker dig som har;

 • relevant högskoleutbildning
 • erfarenhet av arbete inom omsorg, hälso- och sjukvård eller närliggande verksamhet,
 • erfarenhet av systematiskt utvecklings- och kvalitetsarbete
 • kunskap om socialtjänstlagen och relevant lagstiftning
 • goda färdigheter att arbeta med digitalisering, då detta är en naturlig del av framtidens hemtjänst och äldreomsorg.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda andra chefer eller motsvarande funktioner, men det är inget krav.

Ditt ledarskap ska vila på Umeå kommuns värdegrund och ledarpolicy. Helhetssyn, samarbete och kommunikation är viktiga utgångspunkter. Du leder genom ledarna och i ditt ledarskap finner du synergier över verksamhetsgränser och du premierar gemensamma lösningar för kvalitet, ekonomi och arbetsmiljö. För att trivas krävs det att du har ett strukturerat och metodiskt arbetssätt.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska och finska, www.umea.se/minoriteter. Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/518
Kontakt
 • Magnus Börlin, Verksamhetschef, 090-161042
Facklig företrädare
 • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
 • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
 • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-06-21
Sista ansökningsdag 2022-08-16

Zurück zu Stellenangeboten