Umeå kommun, Stadsledning, Umeåregionens brandförsvar

Umeåregionens brandförsvar svarar för räddningstjänst och olycksförebyggande verksamhet i Umeå, Vindeln och Robertsfors kommuner. Verksamheten har tre enheter: olycksförebyggande, räddning och säkerhet.

Nu söker vi fler medarbetare till enheten för olycksförebyggande. I dag är vi åtta medarbetare inom enheten som arbetar med olycksförebyggande frågor i olika skeden. Vi deltar som sakkunniga inom brandskydd och riskhantering i kommunernas samhällsplanerings- och bygglovsprocesser, vi hanterar remisser från olika myndigheter, handlägger tillstånd gällande brandfarliga- och explosiva varor, genomför tillsyn i byggnader och inom verksamheter, ansvarar för informationsinsatser till kommunernas medborgare samt planerar och genomför utbildningar inom bland annat brandskydd.

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker dig som vill vara med att utveckla brandförsvaret i en av Sveriges mest expansiva kommuner. Är du byggnadsingenjör med intresse för brandskydd och vill specialisera dig inom olycksförebyggande arbete? Vi erbjuder dig givetvis den utbildning som krävs för att du ska känna dig trygg i ditt uppdrag.

Vi erbjuder arbete på en stimulerande arbetsplats med omväxlande arbetsuppgifter och goda möjligheter till utveckling. Du kommer bland annat att hantera remisser som berör samhällsplanering och byggnadstekniskt brandskydd samt genomföra tillsyn enligt lagen om skydd mot olyckor.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad byggnadsingenjör. Vi ser gärna att du har arbetat som byggnadsinspektör eller har annan erfarenhet av tillsyn eller myndighetsutövning.

Som person är du serviceinriktad, smidig och trivs i mötet med andra människor. I ditt arbete är du professionell, noggrann och strukturerad. Du trivs med att arbeta administrativt och ta ansvar samt fatta beslut utifrån gällande lagar och regler. Vi tror också att du har driv och egen motor och som vill medverka till att kommunens förebyggande verksamhet utvecklas och anpassas för framtiden. Körkort, behörighet lägst B krävs.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/539
Kontakt
  • Jonas Andersson Wikström, chef Olycksförebyggande, 090-162285
  • Fredrik Weinehall, HR-ansvarig , 090-162214
Facklig företrädare
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
Publicerat 2022-06-23
Sista ansökningsdag 2022-08-25

Zurück zu Stellenangeboten