Umeå kommun, Utbildning, Kompetenscentrum för flerspråkighet

Kompetenscentrum för flerspråkighet i Umeå är en kommunövergripande verksamhet som stödjer förskolor och skolor med språkstöd, modersmålsundervisning och studiehandledning. Flerspråkighet är en tillgång och alla barn och elever ska få möjlighet att utveckla och stärka sina språk. Kompetenscentrum för flerspråkighet är också mottagningsenhet för nyanlända barn och elever från förskola till ungdomar i gymnasieålder och erbjuder dessutom kompetenshöjande insatser i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt från förskola till årskurs 9.

Talar du pitesamiska? 

Kompetenscentrum för flerspråkighet söker en kollega i pitesamiska. Talar du pitesamiska och har erfarenhet av att arbeta med barn och unga kanske du vill bli vår nya kollega. Helst har du en pedagogisk lärarutbildning inom förskola eller skola. 

Dina arbetsuppgifter
Tillsammans med andra modersmålslärare undervisar du elever från förskoleklass till åk 9 i pitesamiska. 

Du är aldrig ensam eftersom vi arbetar tillsammans med att utveckla undervisningen utifrån våra tre ledord språk, kultur och identitet inom ramen för vårt Språknav; ett språknav som samlar de nationella minoritetsspråken från det lilla barnet till den nästan vuxne.

Umeå. VILL MER.

Umeå kommun VILL MER när det gäller utvecklingen av undervisningen i samiska, särskilt med fokus på förskolan och de yngre barnen. Tillsammans har vi påbörjat ett längre utvecklingsarbete med utgångspunkt i att hitta framgångsrika språkmodeller för undervisning i och på det nationella minoritetsspråket för såväl första- som andraspråkare. Pedagoger på den samiska avdelningen Hublluo kommer att delta i en processutbildning tillsammans med pedagoger på hemvisterna för finskan.

Parallellt med processutbildningen kommer vi att samverka med Umeå universitet och forskare inom området. Ett exempel på detta är den ansökan som Dalarnas Högskola och Umeå universitet lämnat in om ett treårigt forskningsprojekt med fokus på undervisningen av nationellt minoritetsspråk i förskolan i Umeå.

Om dig
Behärskar du pitesamiska i tal och skrift, vill du arbeta med barn och unga, har du erfarenhet av pedagogiskt arbete och utbildning i detsamma och blir du nyfiken på att veta mer om oss och vår verksamhet, tveka inte, utan ta kontakt med någon av oss. Vi vill så gärna ha en ny kollega till våra barn och elever som inget hellre önskar att fortsätta utveckla sitt språk, kultur och identitet.

Du är så välkommen!

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
Särskild visstidsanställning, deltid 20%, med start snarast enligt överenskommelse till och med 2023-06-21.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 20%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/926
Kontakt
  • Kristiina Burman, chef, 0706330470
Facklig företrädare
  • Birgitta Larsson, Sveriges Lärare, 090-161894
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-02-21
Sista ansökningsdag 2023-05-05

Tillbaka till lediga jobb