Umeå kommun, Stöd och omsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Anumark
Vi fungerar som ett stöd för personer med psykiska funktionsnedsättningar och arbetar med de evidensbaserade metoderna ESL samt MI. Verksamhetens målsättning är att brukarna, med vårt stöd, ska kunna leva ett så självständigt liv som möjligt. Som stödassistent hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer. 

Fruktvägen 3b
Fruktvägen 3b  är en gruppbostad för äldre personer med intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla brukare bor i egen rum och får hjälp och stöd av personal dygnet runt. Boendet har gemensamt kök och allrum samt en stor trädgård där möjlighet för gemensamma aktiviteter finns.

Som stödassistent hos oss samverkar du med dina kollegor, andra enheter inom verksamheten samt externa aktörer. 

Dina arbetsuppgifter i Anumark
Du ingår i ett team som ger stöd till 5 brukare med psykiska funktionshinder. Brukarna har beslut enligt Lag om stöd och service (LSS) och bor i särskilt boende. Arbetet innebär att stödja och hjälpa den enskilde, öka förståelsen och medvetenheten om sina behov samt stöd till att komma med i olika sociala sammanhang. Målsättningen är att skapa goda förutsättningar för vuxna med ovanstående problematik att få ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. 


Dina arbetsuppgifter i Fruktvägen
Du ingår i ett team som handleder och stödjer 6 brukare med intellektuella funktionsnedsättningar. 

Du arbetar för att stärka den enskildes förmåga att leva ett självständigt liv utifrån sina förutsättningar. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra en god vardag men även vård och insatser utifrån hälso- och sjukvårds beslut.

Arbetsuppgifter som gäller båda arbetsplatserna
Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera verksamhetens olika delar inom kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska eller av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning. Du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg, tillämpar ett lågaffektivt bemötande och är van att dokumentera. Erfarenhet av psykisk ohälsa, intellektuellt funktionshinder, dubbeldiagnos samt missbruksproblematik är meriterande.

Har du  erfarenhet av arbete där situationer med hot och våld förekommit är det meriterande

Vi värdesätter ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod och flexibilitet. Arbetet förutsätter en förmåga att arbeta självständigt och kunna ta egna initiativ .

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Vi önskar även engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete såväl på den egna arbetsplatsen som inom hela verksamhetsområdet.

B-körkort är ett krav.

Vi vill att du bifogar ett personligt brev och cv.

Övrigt
-1 plats, Anumark och 1 plats Fruktvägen 3b. Tillsvidareanställning, heltid, med start 15 mars eller enligt överenskommelse.


Följ oss gärna på Instagram där i heter @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/115
Kontakt
  • Ann Björklund, enhetschef, 090-162045
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-26
Sista ansökningsdag 2023-02-16

Tillbaka till lediga jobb