Utbildning, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Dragonskolan är Umeås största mötesplats för ungdomar! Hos oss möter du fler än 2 200 elever i en nyligen renoverad byggnad. Vi har ett brett utbud av program, kurser och tillval som gör att eleverna får möjlighet att forma sin egen utbildning. Vi erbjuder bra och tidsenlig undervisning och en trivsam miljö i moderna lokaler.

På vård- och omsorgsprogrammet utbildas elever till ett arbete som innebär möjligheten att hjälpa människor och se andra individer växa och lyckas. Som lärare på programmet bidrar du till att utbilda undersköterskor för ett viktigt arbete inom kommun och landsting.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att förbereda, genomföra och följa upp undervisning i anatomi och fysiologi, funktionsförmåga och funktionsnedsättning, gerontologi och geriatrik, hälso- och sjukvård, omvårdnad och psykiatri med mera. Du kommer vara förtrogen med gällande nationella styrdokument samt genomföra bedömning och betyg. Då eleverna är ute på arbetsplatsförlagt lärande (APL) ingår det även i dina arbetsuppgifter att besöka elevens arbetsplats, samt följa upp elevens lärande och utveckling. I uppdraget ingår även att vara mentor för en grupp elever.

Om dig
Du är legitimerad vårdlärare med lärarlegitimation för undervisning i de kurser som tillhör programmet. Du har tidigare erfarenhet inom yrkesområdet vård- och omsorg och vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av undervisning inom gymnasieskolan och därmed kännedom om ämnesplaner, betyg och bedömning. 

För att lyckas i uppdraget är du väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Då det ingår APL besök i tjänsten är B-körkort ett krav. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/352
Kontakt
  • Patrik Henriksson, rektor, 070-8855248
  • Ibrahim Alhakim, bitr. rektor, 070-6452345
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb