Umeå kommun, Utbildning, Vuxenutbildning, Umevux

Vuxenutbildningen i Umeå kommun ansvarar för frågor som rör studie- och yrkesvägledning och vuxenutbildning. Utbildning bedrivs både i egen regi, Umevux, och genom upphandlade aktörer. Inom vuxenutbildningen erbjuds studier inom SFI, grundläggande-och allmänna kurser, yrkesutbildningar samt anpassad vuxenutbildning på grundläggande -och gymnasial nivå.

Umevux SFI tillhör den kommunala vuxenutbildningen som bedrivs i egen regi. SFI bedrivs i olika studieformer så som dagkurser samt distans och kvällskurser. 

Nu söker vi en SFI-lärare!

Dina arbetsuppgifter
Som SFI-lärare kommer du att undervisa vuxna nyanlända i svenska som andra språk. Undervisning bedrivs på dagtid men även kvällskurs kan förekomma. Utöver undervisning ingår planering och efterarbete av undervisning. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med läroplan och kommunala mål som riktmärke.

Om dig
Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa i svenska som andraspråk. Vi ser även att du har erfarenhet av att undervisa vuxna. Har du utbildning i att undervisa vuxna, erfarenhet av att undervisa i SFI och/eller erfarenhet av distansundervisning är det meriterande för denna tjänst. 

Du har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer.

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Urval, intervjuer och tillsättning sker löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.

Vikariaten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas

Övrigt
Tjänsten avser ett vikariat, heltid, från och med 2024-08-07 till och med 2024-10-31. Arbetstiderna är förlagda dag och kväll. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-10-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/394
Kontakt
  • Hanna Norberg, biträdande rektor, 090-164231
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-05-08
Sista ansökningsdag 2024-05-29

Tillbaka till lediga jobb