Stöd och omsorg

Funktionshinderomsorg vuxna består av ca 80 grupp- och servicebostäder för personer som beviljats insatser enligt LSS. Vi är ungefär 700 medarbetare inom området, där personalansvaret idag är fördelat på ca 36enhetschefer. Verksamheten arbetar aktivt med att skapa förutsättningar för ett närvarande ledarskap. Vi är övertygade om att just närheten till både brukare och personal är en viktig framgångsfaktor i vår väg till måluppfyllelse för de vi finns till för.

Vi söker nu dig som vill vara chef och samtidigt skapa de bästa förutsättningarna för våra brukare. Välkommen att bli en av oss!

Om jobbet

Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, brukare, personal och ekonomi på ett antal särskilda boenden. Hur många medarbetare just du kommer ha beror lite på målgruppen och hur stora boendena är, men de flesta chefer hos oss har ca 20-25 medarbetare.  Vi vill att våra chefer prioriterar ett fysiskt närvarande ledarskap och jobbar löpande med kvalitets- och arbetsmiljöfrågor

Chefsuppdraget hos oss är utvecklande och flexibelt, du får arbeta både med brukar- och personalfrågor. Du har möjlighet att påverka utvecklingen inom verksamhetsområdet men också att tillsammans med dina medarbetare utveckla vardagen för våra brukare. Dina arbetsuppgifter kan till exempel innebära att:

  • systematiskt följa upp så att målen för kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi uppnås
  • se till att beslutade aktiviteter genomförs
  • ge medarbetarna handledning och återkoppling i arbetet så att omsorgsarbetet utvecklas
  • kommunicera värderingar och uppmuntra till dialog, samarbete och lärande.

Det finns såklart stunder då enhetschefsuppdraget är utmanande. En sådan utmaning för dig som enhetschef är den arbetskraftsbrist som råder och du kommer behöva jobba en del med personalplanering, bemanning och rekrytering.  

Som stöd i arbetet har du dina enhetschefskollegor, du ingår i ett team där ni har dialog och samverkar i gemensamma frågor. Du samverkar också med ett HSL-team bestående av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter. Du kommer rapportera till en av två biträdande verksamhetschefer som följer upp och stöttar dig i ditt uppdrag. Det finns också stödfunktioner inom administration, ekonomi och HR. 

Som nyanställd chef hos oss får du en verksamhetsspecifik introduktion och en mentor. Du får också genomgå ett kommungemensamt introduktionsprogram kopplat till chefs-och ledarskap. Läs gärna mer om våra förmåner under rubriken ”Om Umeå kommun”.

 Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning, kanske som socionom men annars en likvärdig utbildning. Vi ser helst att du har erfarenhet som chef och det är bra om du har erfarenhet av att arbeta med målgruppen. Det viktigaste är att du brinner för våra brukare!

Som enhetschef arbetar du ofta i ett högt tempo och du får vara med om att förutsättningar kan ändras snabbt. För att trivas i uppdraget måste du därför uppskatta att bli utmanad och vara lösningsfokuserad som person. Du är tydlig i din ledarroll och du arbetar målinriktat och systematiskt med ständiga förbättringar. Du är också prestigelös och klarar av att prioritera i pressade situationer.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Bifoga gärna personligt brev, cv och examensbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/415
Kontakt
  • Helena Sjögren, bitr. verksamhetschef , 070-6776669
  • Monica Smedman, bitr. verksamhetschef , 070-6220611
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 010-4429662
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2024-05-14
Sista ansökningsdag 2024-05-30

Tillbaka till lediga jobb