Umeå kommun, Stöd och omsorg, Myndighetsutövning

Vill du bli vår nya kollega?

Vi är en familjerätt i framkant där alla medarbetare sätter barnrättsperspektivet, barnets perspektiv och barnperspektivet främst.

Du som anställs kommer ingå i en arbetsgrupp med tio familjerättssocionomer och en enhetschef. Familjerätten tillhör organisatoriskt verksamheten Myndighetsutövning inom Stöd- och omsorgsförvaltningen och i arbetet ingår samverkan över såväl enhets- som verksamhetsgränser varför stor vikt läggs på god samarbetsförmåga och personlig lämplighet. 

Dina blivande kollegor har lång erfarenhet av yrket och det är en engagerad, driven och omtänksam arbetsgrupp. Det är viktigt för oss att hjälpas åt, stötta varandra och upprätthålla ett gott arbete för de barn och familjer vi möter.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer ansvara för sedvanliga arbetsuppgifter inom familjerättens område såsom vårdnads-, boende- och umgängesutredningar på uppdrag från domstol. Du arbetar med frivilliga och remitterade samarbetssamtal samt informationssamtal. Arbetsuppgifterna innehåller även rådgivning, avtalsärenden, fader- och föräldraskapsutredningar, medgivande- och adoptionsärenden samt utredningar om särskilt förordnad vårdnadshavare.

Om dig
Vi söker dig som har socionomexamen och erfarenhet av myndighetsutövning. Har du vidareutbildning inom familjerättsliga områden och/ eller erfarenhet av barnsamtal, konflikthantering och samarbetssamtal är det meriterande.

I din roll är du duktig på att hantera stress på ett konstruktivt sätt och du bibehåller ett gott humör vid press och motgångar. I de uppgifter du ställs inför är du säker i osäkra sammanhang, står upp för egna åsikter, har mod att säga ifrån och förmåga att skilja på sak och person. Som person är du strukturerad och föredrar att arbeta enligt en tydlig process. Du organiserar och planerar ditt arbete noggrant, slutför det du påbörjar och håller dig alltid till deadlines. Dessutom är du trygg i din profession, tydlig i din kommunikation och har ett respektfullt bemötande, såväl mot klienter som kollegor. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav för denna tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/424
Kontakt
  • Sofia Karestål, enhetschef, 090-163616
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2024-05-21
Sista ansökningsdag 2024-06-09

Tillbaka till lediga jobb