Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg, Ordinärt boende/Sysselsättning

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och
stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv. Ordinärt boende är organiserat i funktionshinderomsorgen och här finns Korttidstillsyn, korttidsboende, avlösarservice och hemtjänst och Riksgymnasium för barn unga. Daglig verksamhet/sysselsättning, boendestöd och beroenderesursteam för vuxna över 18 år.

Dragonskolans korttidstillsyn är ett LSS fritids för ungdomar med funktionsnedsättning i åldern 15-21 år. Schemalagd arbetstid är dagtid till klockan 17.30 vardagar. Du kommer att arbeta på fritids efter skolan och lovdagar. 

Vi söker nu stödassistenter till Dragonskolan korttidstillsyn!

Dina arbetsuppgifter
 
Du kommer att arbeta i personalgrupp som tillsammans stöttar ett antal ungdomar med olika funktionsnedsättningar för att ge dem en meningsfull fritid efter skoltid. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personernas egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Stödet ska verka den tid eleven är på fritidshemmet och innefattar aktiviteter både ute- och inomhus. Samarbete och kommunikation mellan hem och skola är en viktig arbetsuppgift.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, barnskötare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av socialt arbete inom vård eller skola. Meriterande är om du har arbetat med barn och ungdomar med funktionsnedsättning.

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Vi söker dig som har god förmåga att strukturera och vill vara med och utveckla verksamheten. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Samplanering kan komma att ske mellan våra verksamheter.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande, tillsättning kan ske innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/436
Kontakt
  • Jenny Andersson, enhetschef, 090-164818
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2024-05-22
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb