Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Humlevägen är en servicebostad för personer med Intellektuella funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla boenden har sin egen lägenhet och får hjälp och stöd av personal kvällstid. Vi arbetar för att ge de boende stöd och trygghet samt möjligheter att utvecklas. Boendet ska vara en miljö där man möts med respekt och medmänsklighet och ges möjlighet att utvecklas på sin egen nivå. Vi arbetar för att stärka individens självständighet. Tillsammans med brukaren arbetar vi
med tydliga genomförandeplaner.

Nu söker vi en stödpedagog till vårt team!

Dina arbetsuppgifter
Som stödpedagog handleder, stödjer och följer du upp medarbetare i arbetet med det pedagogiska arbetet på enheterna. Du verkar för att dokumentation och genomförandeplaner är i linje med ett kvalitativt pedagogiskt arbete. Med individuella genomförandeplaner arbetar du målstyrt för att öka brukarens möjlighet att leva ett så självständigt liv som möjligt.

Du kommer att vägleda personalen till pedagogiska lösningar av utmaningar i det brukarnära arbetet genom att tillämpa olika pedagogiska modeller. Implementering och utvärdering av olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation i det individuella arbetet runt brukaren ingår också i arbetsuppgifterna.

Du är ett stöd för dokumentation och planering på enheterna och är ansvarig för att enheten har aktuella genomförandeplaner av god kvalitet. Vi arbetar kontinuerligt med analys, planering och utvärdering av det pedagogiska arbetet och dess förankring i dokumentationen.

Om dig 
Vi söker dig som är utbildad stödpedagog eller har annan motsvarande utbildning. Du har erfarenhet av att arbeta på gruppbostad eller servicebostad för brukare inom funktionshinderomsorg eller annan erfarenhet av arbete som arbetsgivaren finner likvärdig.

Det är meriterande med utbildning i positivt beteendestöd, lågaffektivt bemötande samt alternativ och kompletterande kommunikation.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som boendestödjare med ett förordnande som stödpedagog på två år, heltid, schemalagd arbetstid dag, kväll och helg.

Om Umeå kommun

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2020-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2020/163
Kontakt
  • Jannice Persson, enhetschef, 090-16 43 27
Facklig företrädare
  • Emelie Persson, Kommunal, 090-16 18 87
Publicerat 2020-04-27
Sista ansökningsdag 2020-06-07

Tilbage til Ledige stillinger