Umeå kommun, Gymnasieskola, Midgårdsskolan

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, gymnasiesärskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

Midgårdsskolan har tre nationella gymnasieprogram, gymnasiesärskoleprogram och två introduktionsprogram där målsättningen är att alla elever ska ha möjlighet att växa och utvecklas oavsett utbildning. IM är Midgårdskolans introduktionsprogram och är organiserad i två ben: språkintroduktion och individuellt alternativ. Utbildningarna utformas utifrån elevens förutsättningar och behov och får innehålla grundskoleämnen eller delar av kurser från nationellt program. Alla elever på IM ska kartläggas på ett sätt som gör att verksamheten tar tillvara på elevers styrka och färdigheter. Med språket som centrum ska verksamheten ge eleverna möjlighet att nå ett nationellt program, vidarestudier eller anställning. Vi lägger tyngdpunkt på personlig utveckling och hur vi utvecklar våra färdigheter utifrån de förutsättningar vi har. Även andra insatser som är gynnsamma för elevens kunskapsutveckling får ingå i utbildningen såsom praktik och motivationshöjande insatser. På IM går ungefär 120 elever. Alla inriktningar är uppdelade i arbetslag med tillgång till en samlad elevhälsa med två andra specialpedagogiska kollegor som arbetar övergripande på hela IM.

Dina arbetsuppgifter

Som specialpedagog/speciallärare på IM är ditt uppdrag att arbeta på organisations-, grupp- och individnivå. I rollen ansvarar du för att ge handledning och vara en rådgivare i pedagogiska frågor.

Du samarbetar med rektor vid fördelning av den specialpedagogiska resursen. Du arbetar med förbättring, uppföljning och utvärderar skolans pedagogiska arbete och rutiner kring elever i behov av särskilt stöd. Du initierar och deltar i personalens fortbildning gällande elever i behov av särskilt stöd. Du agerar som en förändringsagent som kan se möjligheter och förebygga eventuella hinder i skolans lärmiljöer.

Du upprättar åtgärdsprogram och pedagogiska utredningar utifrån organisations-, grupp- och individnivå. Du är en del av elevhälsan för att kunna bidra med ett pedagogiskt perspektiv. Du erbjuder även undervisning utifrån färdighetsträning.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog alternativt speciallärare med tidigare erfarenhet av handledning. Du är nytänkande, utvecklingsinriktad och lösningsfokuserad. Du tycker att det är intressant och utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete och är trygg i att ta egna initiativ.

Vi söker dig som är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument och analyserar, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån elevernas förutsättningar och behov. Du tar ett stort personligt ansvar, agerar självständigt och fungerar väl i samarbete med rektor, lärare och elever på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/362
Kontakt
  • Susanne Berglund, rektor, 070-8502509
  • Andrew Johansson, biträdande rektor, 070-9800903
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-05-12
Sista ansökningsdag 2022-06-02

Tillbaka till lediga jobb