Utbildning, Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, Gymnasieskola

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.

I gymnasiesärskolan ger vi eleverna möjlighet till personlig utveckling, livskunskaper för en ökad samhällsgemenskap, ett meningsfullt vuxenliv och ett arbetsliv för alla. Gymnasiesärskolan är mycket flexibel för att eleverna ska kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens mål. Alla program inom gymnasiesärskolan är fyra år och består av nationella och individuella program.

Vi söker nu en speciallärare/specialpedagog till de nationella programmen på Gymnasiesärskolan. Tjänsten är kombinerad mellan Forslundaskolan och Midgårdsskolan 50-50%!

Dina arbetsuppgifter
Som specialpedagog arbetar du tillsammans med personal och ledning för att skapa den bästa lärmiljön för alla elevers lärande och utveckling. Du utgör ett viktigt stöd och har en vägledande roll för speciallärare och specialpedagoger i pedagogiska frågor. Det kan innebära pedagogisk handledning, observationer, kartläggning och fortbildning där hinder i lärandet uppstått. Utifrån rektorsbeslut genomför du utredning av elevens behov av särskilt stöd, samt utformar åtgärdsprogram i samarbete med mentor.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog. Du är nytänkande, utvecklingsinriktad och lösningsfokuserad. Du tycker att det är intressant och utmanande att vara delaktig i pedagogiskt utvecklingsarbete. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med elever inom gymnasiesärskolan eller elever som har särskilda stödbehov. Vi ser även att du har tidigare erfarenhet av NPF och insatt i teorierna kring lågaffektivt bemötande och problemskapande beteenden. 

Är främst ett stöd på grupp- och organisationsnivå i det hälsofrämjande och förebyggande arbetet. Arbetar med pedagogisk handledning i samarbete med rektor och EHT.  Arbetar även med att göra observationer och kartläggningar gällande extra anpassningar och särskilt stöd. Arbete med enskild elev förekommer vid behov. I samarbete med mentor, undervisande lärare och assistenter planerar och utvärderar extra anpassningar och särskilt stöd där hinder i lärande uppstått. Utifrån rektorsbeslut genomför speciallärare/ specialpedagog tillsammans med berörd personal, kartläggning av en elevs behov av särskilt stöd samt utformar åtgärdsprogram. 

Vi söker dig som är väl förtrogen med verksamhetens styrdokument och analyserar, utvärderar och utvecklar verksamheten utifrån elevernas förutsättningar och behov. Du tar ett stort personligt ansvar, agerar självständigt och fungerar väl i samarbete med rektor, lärare och assistenter och elever på skolan. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

På skolan finns djur så du bör inte vara pälsdjursallergiker.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2022/740
Kontakt
  • Carola Jonsson,rektor gymnasiesärskolan , 070-3311136,090-162480
  • Anna Steigert, bitr rektor gymnasiesärskolan, 090-162469
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
  • Birgitta Larsson, Lärarnas Riksförbund, 090-161894
Publicerat 2022-09-12
Sista ansökningsdag 2022-09-26

Tillbaka till lediga jobb