Umeå kommun, Alkoholmottagningen

Individ- och familjeomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Alkohol- och drogmottagningen är en erbjudandeverksamhet i samverkan mellan Region Västerbotten och Umeå kommun. Regionens medarbetare är organiserad under Primärvård länsuppdrag. Vi som arbetar här har ett högt engagemang för att möta upp besökare med tidiga kontakter. Verksamheten är HBTQ-diplomerad.

Alkohol- och drogmottagningens uppdrag är att ge information, rådgivning, samordning och behandling av korttidskaraktär till personer som upplever negativa konsekvenser av alkohol, droger eller spel om pengar. Detta gäller även anhöriga och andra som möter personer i riskzonen för beroende. Verksamheten har även ett uppdrag att fungera som ett nav för information om vad som finns inom området, vart man kan vända sig och för att lotsa och ge råd till andra aktörer och myndigheter i upptagningsområdet.
Arbetsgruppen består av samordnare, sjuksköterska, läkare och socionomer.
Våra lokaler är avskilda och lokaliserade på östra sidan av Dragonens hälsocentral.

Dina arbetsuppgifter
Som behandlare på Alkohol- och drogmottagningen kommer du till största del att arbeta med individuella samtal både med personer som söker för egna problem och anhöriga. Besökarens behov och nuläge står i fokus och arbetet består till stor del av motivationsarbete med MI som bas. Som behandlare ingår det även att vara samtalsledare i återfallspreventionsgrupper och anhöriggrupper. Du bidrar med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Vi arbetar med samma samtalsupplägg oavsett yrkesprofession.

Om dig
Vi söker dig som har socionomutbildning samt utbildning och erfarenhet av samtalsmetoden MI, (motiverande intervju) och återfallsprevention. Du har erfarenhet av att möta människor i omvälvande livssituationer. Du har förmåga att bemöta och lyssna in människor och snabbt etablera en samarbetsallians. Du är också bra på att ta egna initiativ och har en god samarbetsförmåga. Arbetet är oförutsägbart vilket ställer krav på flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt.

Vi ser det som meriterande om du har utbildning i riskbruk eller beroende. Har du erfarenhet av att arbeta med anhöriga, personer med riskbruk/beroende eller med andra livsstilsförändringsarbete ser vi även det som meriterande. 

Välkommen med din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01, eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/34
Kontakt
  • Mats Omgren, enhetschef , 090-164359
Facklig företrädare
  • Marie Lindgren, Vision, 090-161886
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-01-20
Sista ansökningsdag 2023-02-03

Tillbaka till lediga jobb