Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionsnedsättning barn

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Korttidsvistelse är en av insatserna i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) som ska ge barnet/ungdomen miljöombyte och rekreation samt avlasta familjerna.

Nu söker vi tre stödassistenter till Kandidatvägen och Älgvägen!

Dina arbetsuppgifter
I uppdraget ingår att tillsammans med övrig i personal arbeta utifrån vårt verksamhetsmål att stärka förmågan till att leva ett självständigt liv. Din uppgift blir att tillsammans med dina kollegor ansvara för att de barn som vistas på korttids får en trygg och meningsfull vistelse.

Du deltar i barnens aktiviteter så som promenader, pulkåkning, lekar i lekpark, pyssel och spel. I arbetet ingår sedvanliga hushållssysslor samt att dokumentera och upprätta genomförandeplan.

Arbetstiderna är förlagd till dag, kväll, jourkombi och helg.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad undersköterska, stödpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser gärna att du har utbildning av alternativ och kompletterande kommunikation (AKK). Du har erfarenhet av att arbeta med barn med NPF eller andra funktionsvariationer och har du erfarenhet av att arbeta med personer med epilepsi ser vi det som meriterande. Meriterande är även erfarenhet av arbete där hot och våld kan förekomma. Vi tror att du har goda datakunskaper samt är van att arbeta med struktur, planering, motivering och handledning.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är pedagogisk, engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar.

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/40
Kontakt
  • Malin Söderholm, enhetschef , 090-161970
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-02-15

Tillbaka till lediga jobb