Stöd och omsorg

Är du intresserad av ett jobb där du får lära för livet och göra skillnad på riktigt? Har du ingen tidigare erfarenhet av jobbet - ta chansen, följ en av våra medarbetare och prova på hur det är att jobba en dag inom funktionshinderomsorgen. Under prova-på-dagen kommer du att få lön för dina arbetade timmar.

Funktionshinderomsorgen arbetar med personer som har psykiska, fysiska och intellektuella funktionsvariationer. Ditt arbete är att stärka den enskildes förmåga att leva ett så självständigt liv som möjligt. Ditt stöd ska bidra till att skapa goda förutsättningar för ett fungerande boende, sysselsättning, hälsa och fritid. Du kan arbeta på LSS-boende, korttidsboende, daglig verksamhet, boendestöd eller inom personlig assistans för barn, ungdomar och vuxna.

I bildspelet som du hittar via länken nedan, får du en kort inblick i de olika verksamheterna. Kopiera länken i din webbläsare för att se bildspelet:

https://s3m.io/Y5ntw

Om dig
Du är en trygg person som är genuint intresserad av att jobba med människor och att få underlätta i någon annans vardag. Som person har du hög integritet, är lyhörd, empatisk och trivs med att arbeta självständigt.

För arbetet krävs tillräckliga kunskaper i svenska i tal och skrift för att bland annat kunna kommunicera med brukare, utföra vårddokumentation samt erhålla medicindelegering.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Anmäl ditt intresse
Du anmäler intresse genom att ”söka jobbet” och besvara frågorna. Om du blir aktuell för en prova-på-dag kommer du att få ett mejl med mer information om upplägget för dagen.

Perioden där prova-på-dagen kan göras sträcker sig mellan v. 16 - v 22. Dag och tid bokas i samråd mellan den som ska prova-på och verksamheten. Dagen kan vara förlagd dag- eller kvällstid.

Om du efter prova-på-dagen är intresserad av att jobba vidare hos oss och vi bedömer att det är möjligt, hjälper vi dig i processen mot att få ett extrajobb, ett sommarjobb eller en fast tjänst.

Lön för prova-på-dagen
Lön utgår med schablonersättning för denna dag.

  • 18 år 119,50 kr/h
  • 19–20 år 122 kr/h
  • 21–26 år 127 kr/h
  • 27–31 år 135 kr/h
  • 32 år och uppåt 140 kr/h

Individuell lönesättning utifrån erfarenhet och meriter blir aktuell vid en eventuell fortsatt anställning.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Timlön
Referensnummer 2023/187
Kontakt
  • Stina Nyberg, 090-161823
  • Halima-Sadiyo Salah Mohamed Olsson, 090-163798
  • Karin Nyström, 090-161822
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-02-13
Sista ansökningsdag 2023-05-31

Tillbaka till lediga jobb