Umeå kommun, Fastighet, Byggservice

Teknik- och fastighetsförvaltningen inom Umeå kommun levererar en väl fungerande vardag för kommunens invånare, brukare och verksamheter. Umeå växer och vi är en viktig del i Umeås fortsatta utveckling. Inom Teknik och fastighet finns verksamheterna Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice och Städ- och verksamhetsservice. 

Fastighet är uppdelad i fyra sektorer: Bygg och fastighetsteknik, Fastighetsförvaltning, Fastighetsdrift samt Administration och strategiskt stöd. Byggservice är en del av Bygg- och fastighetsteknik och vårt uppdrag är att renovera, anpassa och underhålla kommunens lokaler samt hantera felanmälan och beställningar till verksamheten.

Vår enhetschef inom Byggservice går nu vidare till annan tjänst inom Fastighet. Därför söker vi en trygg och erfaren ledare som är intresserad av att bidra till en god samhällsutveckling inom Umeå kommun!

Din arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss kommer du att leda cirka 25 medarbetare som arbetar som snickare, murare och målare. Till din hjälp har du två arbetsledare. Du har verksamhets-, ekonomi- och personalansvar för verksamheten och förväntas arbeta med god planering och uppföljning av verksamheten. Uppdraget som enhetschef innebär även samverkan, både internt och externt.

Som arbetsgivare är vi måna om att hitta en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Du kommer att erbjudas goda möjligheter till utveckling i arbetet då enhetens ledare stöttar varandra och erbjuds utbildningsinsatser för att successivt kunna växa och utvecklas både individuellt och tillsammans. 

Låter detta intressant men du vill fortfarande veta lite mer innan du ansöker, tveka inte att ta kontakt med oss!  

Om dig
Du bör ha högskoleutbildning med inriktning mot byggteknik alternativt yrkeslivserfarenhet från yrkesarbete som snickare, målare, murare eller motsvarande. För uppdraget krävs flerårig erfarenhet som chef/ledare med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Någon form av ledarskapsutbildning är meriterande.

I din roll som ledare är du trygg, tydlig, närvarande och öppen för dialog. Du besitter ett mod och har god förmåga att inspirera andra, skapa engagemang och delaktighet. Som person har du god samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt och trivs med att ta ansvar.

Vi söker dig som kan företräda kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för en nära dialog med verksamheten om mål och planer så att alla medarbetare förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är viktigt att du står för kommunens värdegrund och är en förebild i vardagen som visar att ord är lika med handling. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl enskilda medarbetare som olika team. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska.

Tjänsten kräver B-körkort. 

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.

Förmåner
Vi har en rad förmåner som skapar förutsättningar för ett hållbart arbetsliv och som ska underlätta din vardag. Som medarbetare inom Umeå Kommun och Teknik och Fastighet kan vi bland annat erbjuda:

 • Regelbunden kompetensutveckling i form av t.ex. kurser, (webb)seminarier, projekt och studieresor
 • En gedigen chefs- och ledarutbildning
 • Flexibel arbetstid
 • Möjlighet till distansarbete
 • Friskvårdsbidrag och andra rabatter på olika aktiviteter
 • Förmånscykel med bruttolöneavdrag 
 • Gruppförsäkringar, däribland olycksfallsförsäkring och livförsäkring
 • Medlemskap i personalföreningen Sporren som erbjuder många olika aktiviteter och rabatter. 
 • Hos oss kan du i vissa fall få fler semesterdagar än enligt grunden i semesterlagen; 25 (tom 39 år), 31 (40–49 år) eller 32 (from 50 år) dagars semester per år. Samt möjlighet att semesterväxla dig till ytterligare 5 eller 6 dagar per år. 
 • Möjlighet till extra ledighet i form av timbankstid. Som heltidsanställd erhålls 26 timbankstimmar att ta ut i ledighet per år.

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Varmt välkommen med din ansökan!

Följ oss gärna på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/296
Kontakt
 • David Tornberg, Bygg- och teknikchef, 090-162314,070-9940667
Facklig företrädare
 • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
 • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
 • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-04-03

Tillbaka till lediga jobb