Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionsnedsättning vuxna

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Långgatan är en gruppbostad placerat på Teg för personer med funktionsvariationer. Vår verksamhet präglas av en miljö där man möts med respekt och professionalitet där alla ges möjlighet att utvecklas utifrån sina individuella förutsättningar.  

Nu söker vi en Stödpedagog till vårt team. Är du vår blivande kollega?

Dina arbetsuppgifter 
Som Stödpedagog stödjer du, tillsammans med dina kollegor, personer med funktionsnedsättningar. Du jobbar för att göra personerna delaktiga i sin vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning.  

Du kommer vara stationerad på Långgatan men även stötta personal på Målargränd och Varpvägen i ditt arbete som stödpedagog. Du handleder och följer upp det pedagogiska arbetet på enheten, samt verkar för att dokumentation och genomförandeplaner är i linje med kvalitativt pedagogiskt arbete. Vi arbetar kontinuerligt med analys, planering och utvärdering av det pedagogiska arbetet och dess förankring i dokumentationen.  

Som Stödpedagog vägleder du övrig personal i pedagogiska arbetssätt som är beprövade och förespråkas av Socialstyrelsen. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du kommer både att arbeta med praktiska insatser samt vägleda övrig personal till pedagogiska lösningar av utmaningar i det brukarnära arbetet genom att tillämpa olika pedagogiska modeller. Implementering och utvärdering av olika typer av alternativ och kompletterande kommunikation i det individuella arbetet runt brukaren ingår också i arbetsuppgifterna. 

Du arbetar i nära samråd med din chef.  

Om dig 
Vi söker dig som är utbildad Stödpedagog eller har läst 60 hp relevanta kurser inom funktionshinderomsorg. Du har några års erfarenhet av att arbeta med personer med funktionsnedsättningar eller annan erfarenhet av arbete som vi finner likvärdig.  

Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Vi söker dig som har god förmåga att strukturera och vill vara med och utveckla verksamheten. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt att arbeta med ständiga förbättringar. Du är lösningsfokuserad och bra på att kommunicera och samverka med alla roller som du möter i din vardag.  

Samplanering med andra verksamheter förekommer.  

Schemalagd arbetstid: dag, kväll, jour. Heltid. 

Varmt välkommen med din ansökan!  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-05-02
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/299
Kontakt
  • Anna Cederlund, enhetschef, 0730-734092
Facklig företrädare
  • Ethel Henriksson, Kommunal, 010-4429692
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb