Umeå kommun, Stadsledningskontor, Kommunikation

En av våra medarbetare ska var föräldraledig. Nu söker vi dig som vill jobba som kommunikatör på vår centrala kommunikationsavdelning. 

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande kommunikationsjobb där du bidrar till att göra skillnad för alla som bor i Umeå. Kom och var med på vår förändringsresa där vi utvecklar kommunikationen för kommunen, platsen och arbetsgivaren.

Dina arbetsuppgifter
I rollen som kommunikatör bidrar du till att Umeå kommun sätter mottagaren i fokus med en tydlig, målgruppsanpassad och tillgänglig kommunikation – oberoende av kanal. Du arbetar både operativt och strategiskt, vilket innebär att du identifierar kommunikativa behov och bidrar till att lösa dem – både själv och tillsammans med kommunikationsavdelningen.

Du kommer jobba med att utveckla, planera, skriva publicera kommunikation på både intranätet och externwebb. I den här rollen kommer du också ge stöd till stadsledningskontorets avdelningar i kommunikationsfrågor samt övergripande råd till redaktörer och medarbetare.

I rollen som kommunikatör bidrar du till att utveckla och stärka Umeå och uppgifter kan komma att anpassas efter din profil.

Om dig
Vi söker dig som har examen i medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning. Du har flera års erfarenhet av att arbeta som kommunikatör, gärna inom offentlig sektor där du arbetat både operativt och strategiskt.

Du har mycket god kunskap och erfarenhet av webbpublicering samt grafisk produktion. 

Du har flera års erfarenhet av kommunikationsarbete i digitala kanaler och sociala medier. Du har god kunskap i Adobe Creative Cloud och Microsoft 365. Du är en skrivande person som formulerar dig väl i tal och skrift och har god förmåga att skriva målgruppsanpassat.

Vi ser gärna att du arbetat med klarspråk, förändringskommunikation och internkommunikation.

Det är viktigt att du har gott omdöme, god samarbetsförmåga och god organisationsförmåga.

Arbetet innebär kontakter såväl internt som externt och det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga, är kommunikativ och alltid försöker skapa bästa möjliga möte med de du möter i ditt arbete. Du är en initiativtagande, självgående, strukturerad och utåtriktad person med känsla för såväl kvalitet som service. Du har förmåga att leda, driva och följa upp kommunikationsprocessen samt sträva efter att tillsammans med processdeltagarna utveckla arbetet genom ständiga förbättringar. För att lyckas i rollen behöver du kunna hantera flera uppgifter parallellt, ibland inom snäva tidsramar. Därför sätter vi stort värde på personlig lämplighet för denna tjänst.

Besök gärna www.umea.se för att bekanta dig med vår kommun och den service och de tjänster vi erbjuder.

Intervjuer och urval sker löpande. 

Välkommen med ditt CV.

Övrigt 
Vikariat, heltid från och med 2023-06-12 till och med 2024-06-19.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-12
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/334
Kontakt
  • Thomas Hansen, kommunikationsdirektör , 0708814205
  • Kristina Sjöholm, kommunikatör , 090-161191
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-161886
  • Joakim Åsberg, SACO, 090-162829
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb