Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Förskolan Glaciären

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Förskolan Glaciären är en förskola med 8 avdelningar som i höst breddar sin verksamhet med avdelningar på minoritetsspråk. Därför söker vi just dig som har det finska språket! Vårt fokus är skapa miljöer där det enskilda barnet tillsammans med gruppen får lära, utvecklas, uppleva trygghet och har roligt. Där personalens förhållningssätt skapar förutsättningar för ett förtroende- och tillitsfullt samarbeta med vårdnadshavarna.

Är du en utbildad barnskötare som är finskspråkig? Då kanske du är den vi söker.

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på förskolan är att vara en närvarande och aktiv pedagog i barnens lek och aktivitet. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att bygga upp, driva och utveckla det pedagogiska arbetet i barngruppen och på förskolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke. Du kommer även att stötta övriga arbetslaget under planeringstid och möten.

Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet.

Om dig
Vi söker dig som har barnskötarutbildning och som är finskspråkig. Du har minst ett år tidigare erfarenhet av arbete i barngrupp. Meriterande är om du har erfarenheter av att ha arbetat med flerspråkiga barn och familjer.

Som person är du kreativ, driven, engagerad, flexibel, positiv och vill utveckla dig själv och vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. Du ser vikten av ett kollegialt lärande samt värdet av familjers delaktighet och har god förmåga att interagera och samarbeta med barn och vuxna. Du är nyfiken på olikheter bland människor och ser detta som en tillgång i barnens möjligheter till delaktighet och inflytande.
Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och meänkieli, www.umea.se/minoritet . Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Varmt välkommen med din ansökan till oss på förskolan Glaciären!
Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
- Särskild visstidsanställning, heltid, med start 2023-08-07 till och med 2023-12-29.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/512
Kontakt
  • Malin Elfving, rektor, 090-165559
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-05-22
Sista ansökningsdag 2023-08-08

Tillbaka till lediga jobb