Umeå kommun, Utbildning, Gymnasieskola, Midgårdsskolan

Midgårdskolan är en gymnasieskola som erbjuder tre högskoleförberedande program, introduktionsprogram, gymnasiesärskola och språkintroduktion. Här går cirka 850 elever och deras möjlighet att nå goda resultat i en trygg och kreativ miljö är viktiga ledstjärnor för alla som arbetar på skolan. Midgårdskolan är en plats för kunskap och kultur.

Vi söker nu en Bibliotekspedagog till Midgårdsskolan. 

Dina arbetsuppgifter 
Som bibliotekspedagog arbetar du kontinuerligt med att utveckla skolbibliotekets pedagogiska verksamhet i samarbete med lärare och rektorer. Dina arbetsuppgifter som bibliotekspedagog blir förutom sedvanligt biblioteksarbete, utveckling av skolans digitala studieverkstad, stötta och utbilda elever och lärare inom MIK och i skolans digitala verktyg samt arbeta med läsfrämjande insatser på  gruppnivå och organisationsnivå och inom vetenskapligt arbetssätt. Som bibliotekspedagog sköter du även om ett läromedelsbibliotek.

Om dig 
Vi söker dig som är utbildad gymnasielärare eller dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap. Önskvärt är om du även har utbildning inom media eller informationsteknologi. Du har erfarenhet av arbete i skola och/eller bibliotek samt goda digitala förmågor. 

För att trivas i rollen som bibliotekspedagog behöver du vara initiativrik och kunna arbeta självständigt. Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten och vana vid att kommunicera, samarbeta och arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Din pedagogiska förmåga är god och du är bekväm med att tala inför större och mindre grupper. Gedigna kunskaper om och eget intresse för litteratur för både ungdomar och vuxna ser vi som en självklarhet.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/536
Kontakt
  • Erik Pettersson, rektor, 090-165962,0730738047
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tilbage til Ledige stillinger