Umeå kommun, Utbildning, Grundskola, Bräntbergsskolan

Bräntbergsskolan är en 7-9 skola, skolans ledord är Kunskap, Trygghet och Trivsel. På skolan finns Bräntbergsskolan AST som är en resursskola för elever med diagnosen autism i årskurserna 7-9. För att skapa en helhetsbild av elevernas utveckling fäster vi stor vikt vid samarbete med vårdnadshavare, habiliteringen, barn och ungdomspsykiatrin samt socialtjänst.

Dina arbetsuppgifter
Ditt arbete på skolan är att vara resurs till ungdomar med diagnosen autism i åk 8. I samarbete med ämneslärare och kollegor i arbetslaget ansvarar du för att bygga upp, driva och utveckla det pedagogiska arbetet på skolan med läroplan och kommunala mål som riktmärke. Kontakt och samarbete med föräldrar är en viktig del i arbetet. Du kommer att delta i föräldramöten. Du planerar, dokumenterar, utvärderar och kvalitetssäkrar verksamheten fortlöpande.

Om dig 
Vi söker dig som har en utbildning antingen som lärare, stödpedagog eller socionom. Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar med autism.  Meriterande är även att du har utbildning i motiverande samtal, utbildning som berör NPF och främst autism. 

Som person är du kreativ, driven, engagerad, flexibel, positiv och vill utveckla dig själv och vårt gemensamma pedagogiska uppdrag. Du ser vikten av ett kollegialt lärande samt värdet av familjers delaktighet och har god förmåga att interagera och samarbeta med barn och vuxna. Du är en nyfiken och hängiven lagspelare som tillför lust i arbetet. Du har förmåga att se fördelar med olikheter, olikheter bland barn och vuxna, olika sätt att tänka och göra. Ett utforskande förhållningssätt är viktigt, eftersom det tillåter barnen att vara delaktiga i utforskandet med egna förslag, teorier och uttryck. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat med start 2023-08-09 och med 2024-06-13.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-09
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/557
Kontakt
  • Helena Sundqvist, rektor, 070-9507661
  • Eva Nilsson Lygdman, 070-6330081
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb