Umeå kommun, För-och grundskolenämnden, Östermalmsskolan

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Östermalmsskolan är en F–6-skola som ligger öst på stan, centralt i Umeå. 
Här får eleverna möjlighet att tillsammans med våra duktiga pedagoger utvecklas i en digital lärmiljö som genomsyras av trygghet och trivsel. Vi har närhet Öbacka och älvlandskapet samt till Gammliaområdet. Vi har dessutom promenadavstånd till bibliotek, teatrar, museet och universitet. Östermalmsskolan är en F – åk 6 skola, sammanlagt går det ca 260 elever på skolan. Vår fritidsverksamhet har en avdelning i varje årskurs F - åk 3, fritidsklubb åk 4-6 samt fritidsgård vid ett antal tillfällen per termin. Skolan utmärks av den fina stämningen och samarbetet mellan de olika verksamheterna.

Vårt mål är att verksamheterna ska samverka så att verksamheten över hela dagen genomsyras av ett helhetstänk vilket gynnar elevernas lärande. Fritidsverksamheten har ändamålsenliga och rymliga lokaler.

Dina arbetsuppgifter
I ditt arbete ansvarar du för att planera, genomföra, utvärdera och förbättra vår verksamhet. I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet med läroplan och vårt lokala utvecklingsarbete som riktmärke.

Du är mentor för en klass i åk 3 och kontakt och gott samarbete med vårdnadshavare är en viktig del i arbetet.

Om dig
Du har lärarexamen F-3, 1-7  alternativt lärarexamen tidigare årskurser och erfarenhet av arbete i grundskolan. Du har erfarenhet av att arbeta med barn med särskilda behov. Du har erfarenhet av läs- och skrivinlärning för elever i tidig skolålder.

Det är meriterande om du har behörighet i att undervisa i SVA samt är schemaläggare i Skola24.

Vi vill att du har förmågan att se barnets behov och är insatt i läroplanen och kan omsätta den i praktiken. Du är en nyfiken och engagerad lagspelare som tillför lust i arbetet.  Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. 

Du är en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. Samarbete är något som inte bara kännetecknar arbetet med elever utan även i kollegiet och vi söker en kollega som ser skolan som en helhet.

Vi ser gärna att du bifogar examensbevis, personligt brev och cv.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/569
Kontakt
  • Erika Hägglund, rektor, 090-161952
  • Lars Näslund, administratör , 090-163259
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tilbage til Ledige stillinger