Umeå kommun, För- och grundskolenämnden, Ålidhemsskolan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro

Ålidhemskolan är en dynamisk skola med engagerad och kompetent personal och elever från många olika kulturer. Skolan ligger på Ålidhem, ett område med närhet till både universitetet och Norrlands universitetssjukhus, men som också erbjuder täta bussförbindelser med övriga delar av Umeå.  Ålidhemsskolan är en F-9 skola med 430 elever.  

Här finns bibliotek, fritidsgård och skola under samma tak och det medför goda möjligheter till samverkan. Skolan är en del i ett kultur- och resurscentrum för hela området. Elever från olika kulturer möter en erfaren personal med höga pedagogiska ambitioner och ett stort socialt engagemang. Vi vill att alla våra elever ska utveckla kunskaper och färdigheter i en trygg, respektfull och stimulerande miljö. 

Häng med på en digital rundtur på skolan här: Södra Ålidhemsskolan on Roundme

Dina arbetsuppgifter
Du kommer jobba med undervisning i ämnena matematik och teknik i årskurserna 6-9.

I samarbete med arbetslag och kollegor ansvarar du för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån skolans läroplan och kommunala mål. Det kan även komma att bli aktuellt med mentorskap för en klass tillsammans med annan pedagog.

Om dig
Vi söker dig med lärarutbildning åk 6-9 med behörighet i matematik och teknik. Du har erfarenhet av undervisning som lärare på högstadiet och att vara mentor, du är väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har lärarlegitimation/ansökt om lärarlegitimation. 

Du har god förmåga att individualisera och variera undervisningen utifrån elevernas behov. Du är också en tydlig ledare i klassrummet med förmåga att skapa struktur, sammanhang och goda relationer. För att lyckas i uppdraget har du god samarbetsförmåga och samverkar gärna med dina kollegor i andra ämnen. 

Välkommen med din ansökan!  Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt
Vikariat, heltid, från och med 2023-08-14 till och med 2023-12-21

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-14
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/571
Kontakt
  • Johanna Svensson, rektor, 090-164710
  • Anna Rönnlund, rektor, 090-164711
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Lärarförbundet, 090-164932
Publicerat 2023-06-05
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb