Umeå kommun, Stöd och omsorg, Individ- och familjeomsorgen

Vuxenenheten är en trygg och stabil arbetsgrupp bestående av drygt 20 socialsekreterare varav de flesta med flerårig erfarenhet. Vuxenenheten arbetar med handläggning av ärenden avseende personer 18 år och äldre, men målgruppen kan variera om vi behöver hjälpa andra enheter. I första hand med personer med missbruksproblem, ofta i kombination med psykisk ohälsa. Du kommer också arbeta med personer med annan psykosocial problematik utan missbruk.

Försörjningsstödsenheten arbetar med familjer och individer som ansöker om ekonomiskt bistånd som hjälp till sin försörjning, s.k. försörjningsstöd. Vi ger information om rättigheter och skyldigheter och utreder rätten till ekonomiskt bistånd till de som söker ekonomiskt bistånd. Vi arbetar med att hjälpa den enskilde med olika insatser som utformas på ett sådant sätt att den enskilde så snart som möjligt kan klara sin egen försörjning. Målet är att varje person ska klara sin egen försörjning och därmed kunna leva ett självständigt liv.  

Nu söker vi fler socialsekreterare till Vuxenenheten och Försörjningsstöd!

Dina arbetsuppgifter
Som socialsekreterare inom vuxenenheten möter du personer som med anledning av missbruksproblematik, psykisk ohälsa samt/eller annan psykosocial problematik som till exempel våldsutsatta. Du använder dig i ditt arbete av insatser enligt SoL och LVM.

Som socialsekreterare inom försörjningsstöd möter du personer som under kortare eller längre tid är i behov av ekonomiskt stöd för att klara sitt uppehälle. Du ger information och råd till allmänheten och enskilda frågor rörande rätt till försörjningsstöd och annat bistånd.

Arbetet för de båda enheterna innebär att i enlighet med gällande lagstiftning ta emot ansökningar/anmälningar, utreda, bedöma och fatta beslut inom de olika områdena vuxen eller försörjningsstöd.  I rollen ingår återkommande kontakter både med enskilda och interna samt externa samverkansaktörer.

Då vi arbetar för en ökad samverkan inom myndighetsutövningen kommer 2 av tjänsterna att ingå i ett projekt gällande samverkan, där arbetsgruppen består av handläggare från olika enheter. Vi kallar det för ”Provrum”. Detta avser i första hand tjänsterna inom försörjningsstöd.

Vi kan erbjuda dig ett spännande arbete som innebär att du tillsammans med dina kollegor bidrar till rätt insats vid rätt tidpunkt för Umeå kommuns medborgare, på uppdrag av Individ- och familjenämnden.

Tjänsterna är alla inom myndighetsutövning.

Om dig
Vi söker dig med socionomexamen. Du har gärna erfarenhet av myndighetsutövning och meriterande för tjänsterna är kunskaper/erfarenheter inom missbruk alternativt försörjningsstöd.

I rollen som socialsekreterare möter vi ofta människor i svåra livssituationer och därför är det viktigt att du som person är trygg och stabil. Du är bra på att ta egna initiativ och kan arbeta självständigt.  Arbetet ställer krav på flexibilitet och förmåga att omprioritera med kort varsel då arbetsbelastningen kan vara hög under perioder.

Du vill aktivt vara med och utveckla verksamheten och bidra till en god arbetsmiljö. Du är engagerad och är bra på att samarbeta. Du kan se den enskilde individens behov och sätta in det i ett större perspektiv.

Då vi aktivt arbetar för en ökad samverkan mellan våra enheter är det viktigt att du som person ser samverkansfrågor som en naturlig del i ditt arbete. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Arbetsuppgifterna inom vuxengruppen kräver att du har B-körkort. Inom försörjningsstöd är körkort inte ett krav. 

Ange gärna om du har önskemål kring vilken anställning du söker.

Intervjuer och urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.

Välkommen med din ansökan. Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-21
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/581
Kontakt
  • Camilo Segura, enhetschef vuxen, 090-162548
  • Rebecca Andersson, enhetschef F-stöd , 090-163752
  • Britta Eriksson, enhetschef Provrum, 090-161084
  • Cecilia Staflund, tf enhetschef F-stöd och LSS , 090-161772
Facklig företrädare
  • Maria Lindgren, Vision, 090-163343
  • Eva Österlund, SACO, 090-161806
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-26

Tilbage til Ledige stillinger