Umeå kommun, Stöd och omsorg, Funktionshinderomsorg

Funktionshinderomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Rullstensgatan är en gruppbostad för personer med psykiska funktionsnedsättningar som behöver stöd och hjälp i sin vardag. Alla boenden har sin egen lägenhet och får hjälp och stöd av personal som finns på plats alla dagar, kvällar och helger. Vi arbetar för att ge de boende stöd och trygghet samt möjligheter att utvecklas. Boendet ska vara en miljö där man möts med respekt och medmänsklighet och ges möjlighet att utvecklas på sin egen nivå. Vi arbetar för att stärka individens självständighet.

Dina arbetsuppgifter
Du handleder och stödjer personer med psykiska funktionshinder i deras vardag. Du jobbar för att göra individen delaktig i en fungerande vardag och ha en meningsfull fritid och/eller sysselsättning. Ditt arbetssätt präglas av flexibilitet, kontinuitet och trygghet. Du erbjuder individuellt, socialt och praktiskt stöd för att möjliggöra och tillvarata personens egna förmågor och därmed skapa förutsättningar till självständighet.

Du kommer att arbeta med att planera, utföra, dokumentera, följa upp och utvärdera enskilt och tillsammans med andra. Du förväntas även skapa struktur och hålla strukturen för att öka tryggheten och därmed minska risken för utmanande beteende hos våra boende. 

Arbetstiden är fördelad över dag/kväll och helg. 

Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet att arbeta inom socialpsykiatrin stöd och omsorg.  Vi ser gärna att du har utbildning inom vård och omsorg, socialt arbete eller pedagogisk utbildning. 

Du som söker har gärna tidigare erfarenhet av psykiska funktionshinder, erfarenhet av hot och våld samt missbruksproblematik. 

För att du ska kunna kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor, skriva och ta del av vårddokumentation samt erhålla medicindelegering krävs det att du har goda kunskaper i det svenska språket i både tal och skrift.

Du har god förmåga att samarbeta och har ett professionellt bemötande mot brukare, anhöriga och andra aktörer runt våra brukare. Du är engagerad och har en vilja att dela våra värderingar och jobba mot uppsatta mål samt ständiga förbättringar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Schemalagd arbetstid, dag, kväll och helg. 

Intervjuer och urval sker löpande. 

Välkommen med din ansökan. 

Övrigt
Två tjänster 

  • Rullstensgatan, heltid, tillsvidareanställning 
  • Ersbodavägen, heltid, vikariat från och med 2023-09-01 till och med 2023-10-31 med möjlighet till förlängning.
Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/584
Kontakt
  • Saga Höglund, enhetschef, 090-163762
Facklig företrädare
  • Helena Rönngren, Kommunal, 0104429662
Publicerat 2023-06-05
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tilbage til Ledige stillinger