Umeå kommun, Utbildning, Förskola, Växthuset

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Förskolan Växthuset är en fyra avdelningsförskola med åldersblandade grupper i 1-5 år och förskolan har eget kök med hög kvalité på mat och smak. Förskolans gård ligger inbäddad i grönska mellan universitet och Ålidhems centrum, här sker en naturnära lek men även utforskande i närhet till stad och högre utbildningssäte med universitetsområdet i närmiljön.

Vi söker nu en förskollärare till vårt team!

Dina arbetsuppgifter

Vi önskar ditt driv och engagemang att utveckla vår förskoleverksamhet till en jämlik och hållbar förskola. Du vill samverka över avdelningarna för “en förskola-allas barn” och du kommer tillsammans med dina kollegor och din rektor driva utvecklingsfrågor i verksamheterna utifrån de mål som är satta för läsåret. Vår grundverksamhet är vår viktiga stomme för att barnen på förskolan ska erbjudas ett kvalitativt innehåll och du kommer vara aktiv i att förändra, förbättra och säkerställa innehållet utifrån läroplansuppdraget. Till hösten kommer vi arbeta extra mot våra fokusområden Rörelserikedom och språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. Du är viktig i vårt systematiska kvalitetsarbete som det här läsåret har ett övergripande tema “Hållbar framtid”. Barnens visade intresse ger oss vägledning i vårt arbete att utveckla en förskola där alla barn ska känna sig inkluderade, dugliga och kompetenta. Arbetsuppgifterna kommer bestå av det vardagliga arbetet på förskolan som förskollärare med stort fokus på kvalité utifrån förskolans läroplan. 

Om dig
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt erfarenhet och vana att leda barn och barngrupper samt arbetet mot förskolans mål. Förskolan Växthuset är en förskola som strävar efter att arbeta som ett team och vi söker dig som är en kvalitetsmedveten lagspelare som kan leda och låta sig ledas. Du har en vilja att utveckla ditt eget lärande, dina kollegors lärande och barnens lärande och du vet vikten av att vara flexibel när dagen inte blir som planerat. Du tycker att det är viktigt med en god arbetsmiljö tillsammans med dina kollegor och att prata engelska med vårdnadshavare ser du som en möjlighet att berika dina språkkunskaper.  Du arbetar självständigt, kan hitta lösningar på komplexa problem, är strukturerad och fokuserad men möter barnen, kollegor och vårdnadshavare med glädje och värme.

Umeå kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska, finska och  meänkieli www.umea.se/minoritet . Därför är det meriterande om du har kunskaper i något eller några av dessa språk.

Bifoga gärna personligt brev och cv. Har du lärarlegitimation bifoga denna.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-07-31
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2023/587
Kontakt
  • Katarina Nilsson, rektor, 090-162065
Facklig företrädare
  • Anna Olskog, Sveriges Lärare, 090-164932
Publicerat 2023-06-07
Sista ansökningsdag 2023-07-30

Tilbage til Ledige stillinger