Utbildning, Studie- och yrkesvägledning, Dragonskolan

Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

I Umeå kommun finns en övergripande organisation för studie- och yrkesvägledningen (SYV-organisationen). Som studie- och yrkesvägledare inom grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen ingår du som en del i organisationens gemensamma arbete.

Vi söker nu en studie- och yrkesvägledare med placering inom Umeå gymnasieskola (UGS), Dragonskolan.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet på Dragonskolan innebär samtal med elever enskilt och i grupp, studieplanering samt information till och samarbete med lärare, elever och vårdnadshavare. Du kommer att vara en del av ett arbetslag på skolan med ett antal kontaktytor i form av lärare, rektor och elevhälsoteam. Studievägledarna inom UGS finns placerade på Umeå kommuns fyra gymnasieskolor.

Inom ramen för SYV-organisationen samarbetar du med dina kollegor inom alla tre skolformer för att utveckla studie- och yrkesvägledningen med målet att alla elever i Umeå kommun ska erhålla en professionell och likvärdig studie- och yrkesvägledning.

Om dig
Vi söker dig som har examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet. Du har erfarenhet av arbete som syv helst inom gymnasieskolan alternativt vuxenutbildningen eller grundskolan.

Du ser vikten av samarbete och arbete i team och tar en aktiv roll i pågående utvecklingsarbete. Du har god samarbetsförmåga och ett lösningsfokuserat förhållningssätt.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas inför eventuell anställning.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

  • Ett vikariat ca 75%, med start 2024-08-07 eller enligt överenskommelse, till och med 2024-12-20. Möjlighet till förlängning finns.Vikariatet kommer att tillsättas under förutsättning att en idag tjänstledig medarbetare inte återgår till sin tjänst inom SYV-organisationen.
Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-12-20
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-08-07
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer 2024/337
Kontakt
  • Jeanette Haglund, Enhetschef, 070-6773349,jeanette.haglund@umea.se
Facklig företrädare
  • Lillemor Malmbo, Sveriges Lärare, 090–164932
  • Daniel Annelind, Sveriges Lärare, 090–164932
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-05-06

Tillbaka till lediga jobb